Beneficiile  Stretchingului

A-ți îmbunătăți flexibilitatea și postura este mai mult decât necesar având în vedere că, în ziua de astăzi, petrecem atât de mult timp la birou sau în fața unui calculator. Lipsa de mișcare poate să îți afecteze serios starea de sănătate, dar și psihicul, și este bine să eviți să te transformi într-o persoană sedentară. O sesiune de stretching îți va da alt tonus, chiar dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție.


Iată 5 beneficii pe care ti le oferă stretching-ul.


Diminuează considerabil simptomele sindromului premenstrual
Femeile care suferă de dureri, dezechilibru emoțional, balonare, toate că simptome ale sindromului premenstrual, își pot îmbunătăți starea generala prin practicarea unei sedinte de stretching.

​ ​Vei putea să îți continui antrenamentul obișnuit mai mult timp


Pe măsură ce înaintăm în vârstă, mușchii noștri își pierd flexibitatea. La asta se adaugă și timpul îndelungat pe care îl petrecem pe scaun sau pe canapea. Prin stretching, încălzim acele zone adormite ale corpului nostru, amintindu-ne că avem nevoie de mișcare. Partea bună? Cu cât faci mai multe exerciții, cu atât arzi mai multe calorii.


Te ferește de accidentări


După o sesiune ușoară de stretching și încălzire înainte de exerciții, corpul tău va fi pregătit pentru mișcare, iar tu nu riști să te accidentezi.


Vei dormi mult mai bine


Incluzând stretching-ul în rutina ta de dimineață, alături de o serie de exerciții ușoare, îți va asigura un somn mult mai odihnitor. Comparativ cu femeile care nu fac mișcare deloc, sau doar seara, stretching-ul practicat dimineața va face diferența.


Te vei simți mai puțin obosită


Atunci când mușchii stau nemișcați perioade mari de timp, sângele stagnează o perioada îndelungată, ceea ce te face să te simți obosită și apatică. De îndată ce începi să te miști, nivelul de concentrare crește, iar circulația sanguină se activează. Ridicându-te de la birou o dată la fiecare douăzeci de minute, te va ajuta să te simți mai puțin extenuată.

Shares
%d blogeri au apreciat: