E bine să începi repede o relație sentimentală ?

Se poate să crezi că nimeni nu te-a mai făcut să te simți atât de bine, să fii amețit de o chimie surprizătoare. E posibil să te simți magnetic atras de această nouă relație. Dar, o să te dezamăgim, spunându-ți că cele mai multe dintre relații încep așa. Din păcate, dacă nu v-ați luat timp pentru a vă cunoaște, înainte de a vă hotărî să începeți o relație, e foarte posibil să suferiți mai târziu.

Cel mai adesea, acest tip de relații construite pe infatuare mor la fel de repede cum au apărut. Infatuarea înseamnă să fii complet amețit de pasiune, uitând rațiunea. Infatuarea apare în toate relațiile, la început. Se întâmplă la începutul multor relații: dependență, intensitate, dorință pasională și teamă. O senzație să sunteți absorbit de celălalt.

Acest sentiment de urgență și de mare intensitate sau atracție puternică, nu este întotdeauna un indicator al dragostei. Dacă vă simțiți așa, nu vă grăbiți să intrați într-o relație serioasă !

Regele Solomon spunea ”Păzește-ți sentimentele, fiindcă din ele apar problemele vieții !”

Dar mulți oameni se aventurează în relaâii fără să aibă grijă de sentimentele lor, ajungând să fie confuzi, dezamăgiți și chiar devastați. E bine să ținem cont de elementele de bază ale unei relații sănătoase și care se bazează pe iubire adevărată.

Cele mai reușite relații sunt cele bazate pe prietenie

Să găsești o relație adevărată, ia timp. Dacă ești prieten cu cineva, ai timp să vezi mai clar dacă este potrivit pentru tine. Și tu, pentru celălalt. Nu există niciun alt indicator în acest sens înafară de timp. Din păcate, cei mai mulți se lasă furați de acel vârtej de emoții care îi face să spună că sunt îndrăgostiți. Așa că se aruncă în această stare, fără să se mai gândească. Dar este aceasta adevărata dragoste ? Dacă te grăbești să intri într-o relație, cel mai probabil este să greșești.

Mai bine e să ai răbdare cu acest proces.

Nerăbdarea este un semn de imaturitate emoțională care poate duce la suferințe inimaginabile.

Adevărul este că cele mai rezistente și adevărate relații sentimentale răsar din prietenii solide.

In primul rând, dacă mergi prea departe într-o relație, poți fi rănit mental. O ruptură te poate dărâma și nu poți să folosești ghipsul, aici. Doar pentru că cineva spune că te place, nu înseamnă că trebuie să începi o relație cu acea persoană. Unii oameni vorbesc doar, dar asta nu înseamnă că e cazul să te îndrăgostești până peste cap de ei. Dacă îți deschizi inima prea repede, vei fi rănit foarte repede. Cel mai bine este să nu te oprești decât atunci când merită. Nu e deloc indicat să te dăruiești, doar pentru că cineva spune să te place.

Oamenii nu cad în iubire, mai degrabă cad în capcane

Când te grăbești să începi o relație romantică, poți să faci diverse greșeli:

  • să spui lucruri pe care nu le crezi
  • să faci promisiuni pe care nu le poți ține
  • să construiești o lume falsă din care să fie foarte greu să mai ieși
  • să creezi așteptări pe care nu le poți îndeplini
  • să crezi mai mult în sentimente decât în adevăr
  • să faci alegeri greșite foarte ușor
  • să nu dai timp relației să se dezvolte într-un ritm normal
  • să cauți diverse moduri de a crea emoție și senzații tari și apoi să te plictisești, fiindcă ceea ce e normal va părea plictisitor
  • să petreci prea mult timp în relație și să uiți de prieteni
  • să crezi în dragostea la prima vedere. Nu există așa-ceva. Există chimie, la prima vedere, dar dragostea înseamnă ceva mai mult.

Nevoia prea mare de iubire te poate răni

Imaginea dragostei pe care o vedem la televizor sau la cinema nu ne îndeamnă să înțelegem cât timp ți câtă dăruire necesită o relație sănătoasă. După ce vedem un film, ne imaginăm că iubirea apare foarte repede, e foarte intensă și pentru totdeauna. Adevărul este că relațiile puternice se construiesc încet, în timp și cu multă muncă și credință.

Mulți sunt disperați din cauza nevoii de a avea o relație, doar pentru că simt nevoia să fie iubiți. Deși este foarte plăcut să întâlnești pe cineva de care te simți atras, nu sări ! Nu lăsa nevoia de iubire să te arunce într-o situație care poate să te scoată de pe drumul tău. Orice relație te poate răni, principalul este ca celălalt să își dorească să treacă prin probleme cu tine. Să nu te trezești singur, la primul semn că relația nu este ideală. Când o femeie este rănită de un bărbat sau crește fără tată, există mereu un gol în sufletul ei. Ea va încerca mereu și mereu să umple acest gol. Dacă primește un semn că ar putea găsi pe cineva, nu rateaza niciodată ocazia, fără să mai țină cont de logică.

Nu te grăbi

Vorbind cu mulți oameni care au făcut această greșeală mereu și mereu, încercăm să le explicăm aici, cum e mai bine să facă.

Le-am recomanda ca în cazul în care caută o relație, să se roage și să ceară ghidaj divin pentru a găsi ceva care să nu-i mai facă să sufere. O relație este o decizie importantă care se ia cu sufletul și este bine să ceară o relație bună, din suflet. Același Rege Solomon spunea ”Crede în Dumnezei cu toată inima și nu te baza doar pe înțelegerea ta. Spune-i lui Dumnezeu ce îți dorești și el îți va arăta drumul ”. Dumnezeu sau, daca nu ești credincios, spune Universul vrea să fii fericit, așa că cere ghidaj și vei găsi, până la urmă, ceea ce cauți.
Amintește-ți însă, nu te arunca repede într-o relație ! Nu îți oferi tot sufletul pe tavă. Așteaptă să-l cunoști mai bine pe celălalt, să-l cunoști cu adevărat. Asigură-te că puteți fi prieteni, cunoaște-i familia și vezi dacă ai putea avea o relație bună cu ea. Lucrul care spune foarte mult despre un bărbat este relația sa cu mama lui. Așa cum o tratează pe ea, își va trata și iubita”.

Deci, chiar dacă ai nevoie de dragoste, nu te grăbi !

Și reține că orice relație, înseamnă în primul rând dorința de a fi cu cineva pe termen lung. Fiindcă nu o să fie doar lapte și miere, iar munca este pentru amândoi.

Vom reveni cu detalii, în pagina noastă dedicată relațiilor.

Poți să te abonezi, aici:

Shares
Optimized by Optimole