Frunzele de mango, beneficii uimitoare pentru sănătate

Mango nu este numai un fruct delicios, ci și unul foarte sănătos, știi însă ce beneficii incredibile au frunzele de mango pentru sănătate?

Frunzele de mango sunt bogate în vitamine precum vitamina A, vitamina B și vitamina C, dar au un conținut ridicat și de antioxidanți, în compoziția lor regăsindu-se flavonoizi și fenoli.


Iată ce efect are consumul de frunze de mango asupra organismului:

Frunzele de mango sunt benefice pentru ameliorarea diabetului


Diabetul este o boală incurabilă, însă schimbarea stilului de viață și a alimentației poate ameliora vizibil situația. Frunzele de mango conțin antocianide, care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind hiperglicemia. Totodată, substanțele din frunzele acestui fruct stimulează producția de insulină și ajută la distribuirea glucozei în sânge.

Cum le folosești: Diabeticii pot folosi frunzele de mango pentru a prepara un ceai (vezi reteta de mai jos). Pune frunzele într-o cană cu apă fierbinte seara și dimineața strecoară ceaiul obținut, apoi consumă-l.

Scad tensiunea arterială


Proprietățile hipotensive ale frunzelor de mango fac din acestea un aliat în lupta cu hipertensiunea ori cu venele varicoase.

Ajută la eliminarea pietrelor la rinichi


Litiaza renală este o afecțiune dureroasă, pe care o poți preveni însă cu ajutorul pudrei obținute din frunzele de mango uscate.

Cum le folosesti: Dizolvă pudra de frunze de mango într-un pahar cu apa și consumă apa a doua zi.

Remediază problemele respiratorii


Frunzele de mango sunt eficiente și în tratarea problemelor respiratorii. Acestea ajută la ameliorarea răcelilor, bronșitei și astmului.

Cum le folosesti: Fierbe câteva frunze în apă și îndulcește ceaiul obținut folosind miere. Tusea va disparea iar vocea îți va reveni.

Vindecă arsurile


Cicatricele provocate de arsuri sunt dureroase, dar și inestetice, iar frunzele de mango accelerează vindecarea acestora.

Cum le folosești: Arde câteva frunze de mango și folosește cenușa obținută astfel pentru aplicarea unor comprese cu cenușă.

Amelioreaza durerile de gat


Durerile de gât sunt ameliorate de fumul obținut prin arderea frunzelor de mango.

Cum le folosești: Arde câteva frunze de mango și inhalează mirosul, iar durerea din gât se va calma.

Stimuleaza tranzitul intestinal


Digestia este facilitată de consumul de frunze de mango.

Pentru a te bucura de efectele benefice pe care acestea le au asupra stomacului tău, fă-ți un ceai din frunze de mango și consumă-l în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

Îți asigură o respirație proaspătă


Frunzele de mango îți asigură o respirație proaspătă, dar sunt benefice și pentru gingiile și dantura ta.

Spală bine frunzele de mango, opărește-le, apoi folosește apa în care le-ai opărit pe post de apă de gură. Frunzele nu le aruncă, ci mestecă-le preț de 2-3 minute, apoi scuipă-le.

Te ajută să te relaxezi


Frunzele fructului de mango au proprietăți relaxante, care te vor ajută să înlături anxietatea sau stresul acumulate pe timpul zilei.

Dacă ești încordată și nu ai o stare prea bună, fă-ți o baie fierbinte, în care pune cel putin 10 frunze de mango.

Incearcă ceaiul din frunze de mango
Ingrediente:
3-4 frunze de mango
apă
Mod de preparare:
Pentru început, fierbe trei sau patru frunze de mango într-o oală mică cu apă.

După ce ai terminat de fiert, lasă aceste frunze să stea în apă peste noapte, pentru a maximiza cantitatea de extract de mango rămas în apă în care ai fiert frunzele.

Strecoară frunzele și bea soluția rămasă, dimineața, imediat ce te-ai trezit.

Dacă bei ceaiul pe stomacul gol, te asiguri că organismul tău va absorbi mare parte din nutrienții din frunzele de mango.

Nu uita să speli frunzele înainte de a le fierbe. Acest ceai este mai bun dacă îl bei dimineața, înainte de micul dejun.

Shares
%d blogeri au apreciat: