Modalități ușoare prin care poți combate epuizarea

Cu siguranță ai și tu momente în care te simți epuizată. Dacă încerci să îți construiești propria afacere sau pur și simplu ai un loc de muncă solicitant, nopțile nedormite, cina la pachet, lipsa vieții personale sunt doar câteva din lucrurile cu care te confrunți.

Stilul de viață agitat a fost promovat într-o manieră mult mai plăcută în filme și de către antreprenorii de succes. Oamenii sunt încurajați că aceasta este calea spre succes, dar pe măsură ce timpul trece, semnele depresiei, ale anxietății și ale epuizării încep să apară.

Dacă vrei să eviți epuizarea, poți încerca aceste 5 modalități ușoare. Te vor ajuta să rămâi concentrată asupra planului tău, dar în același timp vei fi mai relaxată.

1. Fă-ți un program și stabilește-ți întâlnirile

Toate ne-am dori să nu lucrăm într-un birou obișnuit, însă viața într-o companie are avantajele ei, de exemplu organizarea. Pentru a-ți programa toate activitățile poți folosi Google Calendar. Acesta se poate sincroniza cu telefonul tău și mereu vei afla ușor ce întâlniri ai. Fă astfel încât fiecare întâlnire să dureze maximum 30 de minute și nu-ți programa mai mult de trei într-o singură zi. Într-o companie, o întâlnire poate fi un lucru productiv, însă ca antreprenor poate fi o pierdere de timp.

2. Mănâncă mai sănătos

Dacă muncești foarte mult, probabil încerci mereu să mănânci ceva pe fugă și eventual, nesănătos. Încearcă să îți schimbi alimentația. Mănâncă un mic dejun bogat, un prânz vegetarian și o cină ușoară. Consumă cât mai multe fructe și legume și înlocuiește cafeaua din timpul zilei cu ceai.

3. Dormi 8 ore în fiecare seară

Dacă atunci când erai studentă te lăudai că poți sta până la 3 dimineața pentru a termina un proiect, acum este cazul să renunți la această practică. Dacă nu dormi suficient, corpul tău va fi predispus mai multor afecțiuni. Cum să reușești să dormi 8 ore? Organizează-ți munca în funcție de deadline-uri și în plus, acolo unde este cazul, împarte-ți sarcinile și cu ceilalți membri ai echipei.

4. Meditația îți poate schimba viața

Chiar dacă ești sceptică în ceea ce privește beneficiile meditației, nu strică niciodată să încerci. Încearcă să meditezi cel puțin 5 minute în fiecare zi. În acest fel îți vei relaxa atât mintea, cât și întregul corp. După fiecare sesiune, vei avea o perspectivă mai clară asupra întregii zile.

5. Învață să te relaxezi

Dacă în ultimul timp munca a fost pe primul loc și nu îți amintești când ai ieșit cu prietenele tale ultima oară, este cazul să schimbi asta. Dezlipește-te de laptop și de telefon măcar o oră și fă ceva ce îți place. Mergi la un film, ieși la cină sau citește o carte care îți place. Ai nevoie de relaxare pentru a avea rezultate bune la locul de muncă. Încearcă chiar să îți planifici aceste momente de relaxare și respectă-ți programul. Vei vedea că te vei simți mai bine.

Shares
Optimized by Optimole