Moduri în care programul de somn îți poate schimba viața

O odihnă corectă este una dintre cele mai bune modalități de a-ți îmbunătăți starea de sănătate și de a te reîncărca cu energie. De fapt, nu este nimic mai sănătos decât o noapte de somn liniștit.

Un program sănătos de somn este o componentă cheie în lupta cu kilogramele în plus, în ridicarea nivelului imunității, în starea generală și chiar și în performanța atletică. Așa că ai grijă să dormi între 7 și 9 ore pe noapte. Dacă încă nu ești convinsă, citește în continuare pentru a afla cum o odihnă sănătoasă îți poate schimba viața în bine!

1. Ai mai multă energie

Nu este nimic mai revigorant decât să te trezești după o noapte de somn odihnitor, te simți plină de energie și gata să începi o zi perfectă. Ai mai multă energie pentru a ține pasul cu tot ceea ce ai de făcut și, pentru că ești bine odihnită, nimic nu te poate opri!

2. Îți îmbunătățește starea de sănătate

Dacă dormi între 7 și 9 ore pe noapte îți poți îmbunătăți starea de sănătate și ridica nivelul imunității, așa că te vei îmbolnăvi mai puțin și te vei simți mai bine. Iar studiile arată că, ducându-te la culcare aproximativ la aceeași oră în fiecare seară, îți îmbunătățești și ritmul corpului. Corpurilor noastre le place rutina atunci când vine vorba despre somn, alimentație sau activitate fizică.

3. E mai ușor să slăbești

Uită de dietele radicale! Doar mănâncă sănătos, fă exerciții fizice cu regularitate și dormi în mod adecvat. Dacă ai parte de odihna necesară, corpul tău nu va mai secreta cortizol. Cortizolul este un hormon care te poate face să iei în greutate. Corpul tău poate elibera acest hormon atunci când ești stresată, tocmai pentru că nu dormi destul.

4. Minimizezi schimbările bruște de stare

Te simți irascibilă și nu înțelegi de ce? Analizează-ți tiparul de somn. Te culci la ore diferite în fiecare seară? Dormi destul? Repară aceste mici probleme și vei observa că starea ți se va îmbunătăți și ziua îți va părea mai frumoasă. Dacă te simți mai bine, vei putea trăi fiecare zi într-un mod pozitiv.

5. Gândești mai clar

Lipsa de somn se poate instala ca o ceață peste creierul tău. Uiți constant lucruri, pierzi termene limită și nimic nu merge așa cum ar trebui. Du-te la culcare mai devreme. Creierul are nevoie de odihnă pentru a funcționa cum trebuie. Așa că oprește-te din orice ai face și du-te la culcare mai devreme în seara asta!

6. Îți îmbunătățești performanțele atletice

Studiile au demonstrat că, dormind adecvat, îți îmbunătățești semnificativ performanța fizică. Fiind odihnită, vei avea mai multă energie pe care să o investești 100% în exercițiile fizice, te vei simți mai bine și chiar îți vei reveni mai repede după antrenamentele foarte grele.

7. Pur și simplu te simți mai bine

Oricât de simplu ar părea, culcatul devreme te va ajuta să te simți mai bine în general. Vei aștepta cu mai mult entuziasm fiecare zi, te vei trezi cu zâmbetul pe buze și vei fi mai răbdătoare cu ceilalți. Oamenii care nu au parte de somn adecvat nu sunt prea pozitivi și distractivi, așa că nu deveni unul din ei.

Shares
Optimized by Optimole