Alimente perfecte pentru un mic dejun care nu îngrașă

​Pentru a scădea în greutate trebuie să consumi mai puține calorii decât arzi.

Chiar dacă nu ești genul de persoană care numără caloriile din fiecare aliment, tot este important să îți pese de ceea ce mănânci, iar dacă vrei să slăbești, cel mai bine este să te îndrepți spre alimentele cu număr redus de calorii.


Mitul care spunea că, dacă sari peste micul dejun slăbești, a fost demult distrus, așa ca cea mai bună șansă a ta pentru corpul de vară visat este să încerci să încorporezi aceste 5 ingrediente în masa ta de dimineață.

Spanacul


Frunzele de spanac au nenumărate calități ce ajută la pierderea în greutate, însă acest lucru este deja știut. Un castron de spanac are numai 7 calorii și oferă organismului tău un aport ridicat de vitamina K, calciu, potasiu și zinc, nutrienți ce te vor opri din a mai vrea să mănânci din jumătate în jumătate de oră. Pentru micul dejun, încearcă să adaugi spanac  în sandwich-ul tău sau să faci o salată.

Ardeiul gras


Fie că este roșu, galben sau portocaliu, ardeiul gras este o legumă crocantă și puțin dulce, care conține majoritatea dozei zilnice de vitamina C recomandată.

Mai mult, este plin de fibre, iar un ardei întreg conține 31 de calorii. Îl poți adăuga sandwich-ului tău sau îl poți tăia în fâșii și să îl consumi cu diverse sosuri.

Țelina


La fel de crocantă precum ardeiul roșu, o fâșie de țelină conține numai 6 calorii și este bogată în vitamina K, vitamina A și potasiu. Așa că poți consuma cât de multă țelina dorești, pentru că nu te vei îngrășa.

Fructele de pădure


Fructele de pădure pot fi adăugate peste bolul cu cereale sau ovăz, în iaurt și în smoothie-uri, așadar reprezintă alternativa perfectă pentru femeile care sunt mereu pe fugă și nu au întotdeauna timpul necesar pentru a pregăti o salată.

Cât despre calorii, un bol de căpșuni are numai 50 de calorii, iar toate fructele de pădure sunt bogate în micronutrienți care combat stresul celular, încetinind și blocând procesul inflamator al corpului.

Pepenele roșu


Nu există aliment mai bun pentru slăbit decât pepenele roșu, deoarece conține 92% apă. Consumul de pepene te menține hidratată, iar studiile arată că mâncatul alimentelor bogate în apă te face să îți fie mai puțin foame.

Numai jumătate de castron cu felii de pepene are 25 de calorii. Dacă nu ești fan al acestui fruct, atunci încearcă castravetele, care are tot un raport de apă ridicat.


Alege sa îți faci micul dejun cu unul dintre aceste ingrediente și vei observa cum te vei sătura mai repede, fără să te îngrași.

Shares
Optimized by Optimole