Suplimente alimentare benefice pentru organism pe timpul verii

În primul rând trebuie înteles faptul că acestea nu sunt medicamente, ci sunt ingrediente 100% naturale care pot avea beneficii majore în cazul unor afecțiuni, tulburări nutriționale sau alte dezechilibre ale organismului.

La fel ca si medicamentele clasice, suplimentele alimentare se administrează cu atenție, deoarece nu întotdeauna sunt bune pentru anumite tratamente. Este indicat ca înainte de a începe să foloseți suplimente alimentare, să iei legătura cu medicul de familie pentru a-și da acordul și pentru a propune o doză potrivită nevoilor tale.

În general, oamenii care au grijă cu stilul de viață, somnul și activitatea fizică, nu au nevoie de suplimente care ajută la buna funcționare a organismului. Pentru cei care, din păcate, nu au timp sau energie să mai facă și mișcare, sunt suplimente alimentare care pot ajuta în combaterea anumitor afecțiuni.

Probiotice

Sunt anumite afecțiuni care pot face rău stomacului din cauza alimentației precare. Pentru a ajuta la digestie și sistemul digestiv, se folosesc probiotice. Acestea sunt niște bacterii bune care se regăsesc la nivelul tractului urogenital, intestinal și bucal. Ele fac parte din sistemul imunitar, fiind foarte importante pentru lupta împotriva bolilor. Un corp sănătos cu un sistem imunitar puternic duce mai ușor o luptă cu bolile față de un corp slăbit.

Vitamina D

Este una din cele mai importante vitamine pentru o mare parte a vieții. Aceasta se poate obține natural prin expunerea la soare. Nu este tocmai indicat să stai expus multă vreme la soare, așa că este indicat să iei și suplimente cu Vitamina D. Este vitamina care previne bolile osoase. De cele mai multe ori persoanele care lucrează la birou pierd o mare parte din razele solare de pe timpul zilei și sunt mai expuse la deficit de vitamina D. 

Fier

Fierul este un mineral extrem de important pentru organism. De regulă din alimentație sănătoasă poți obține suficient fier, dar uneori este nevoie și de suplimente alimentare pentru a regla nevoile tale. Printre beneficiile fierului se numără formarea hemoglobinei, transportul oxigenului către celule și țesuturi. 

Antioxidanți

Pentru prevenirea îmbătrânirii premature, antioxidanții joacă un rol foarte important. Acesția sunt combatanții radicalilor liberi care pot cauza cancerul sau alte afecțiuni grave. Printre cei mai importanți antioxidanți se numără beta-caroten, antocianii sau licopenul. În mod natural se pot lua din fructe și legume. Dar atunci când există un deficit de antioxidanți, suplimentele alimentare pot fi de mare ajutor. 

Acestea sunt doar câteva din suplimentele alimentare care contribuie la buna stare a organismului. Recomandat este ca vizita la medicul de familie să fie periodică și să îți faci cel puțin o dată pe an analizele pentru a identifica din timp anumite probleme de sănătate.

Shares
Optimized by Optimole