Uleiul de migdale dulci

Poporul indian mai numește acest produs și ulei de Badam.

Uleiul de Migdale dulci este un ulei vegetal, obținut prin presare la rece din migdale. În general, este bine tolerat de toate tipurile de piele și nu cauzează iritații când este aplicat direct.

Nu necesită nici diluare, așa cum uleiurile esențiale necesită.
Folosirea uleiului de Migdale dulci pentru cearcăne poate avea rezultate diferite.

În funcție de cauze, acest ulei poate să le îmbunătățească considerabil aspectul sau doar să le amelioreze. Folosindu-l cu regularitate, acest ulei vegetal de Migdale poate să ilumineze zona de sub ochi datorită compoziției sale specifice.


Uleiul de Migdale dulci este un ulei gras, ce se absorbe încet și poate acoperi o suprafață foarte mare datorită acestui lucru.

Toate acestea sunt posibile datorită acizilor grași esențiali pe care îi conține:
Acid oleic (omega 9) – este acidul care se regăsește și în compoziția sebumului. Menține pielea suplă, elastică și catifelată.

Un ulei cu un conținut majoritar de acid oleic nu este recomandat tenurilor cu probleme, deoarece poate astupa porii și favoriza inflamațiile acneice.


Acid linoleic (omega 6) – echilibrează efectele pro-inflamatorii ale acidului oleic. Acidul linoleic previne inflamațiile și îmbunătește funcția vaselor sanguine și a circulației. Astfel, un ulei ce conține ambii acizi (oleic si linoleic) poate ajuta pielea cu probleme. ​

Vitaminele A, E si K – Primele vitamine sunt antioxidanți recunoscuți pentru puterea de a proteja împotriva efectelor nocive ale soarelui sau ale poluarii.

Sunt hidratante și hrănitoare în profunzime. Vitamina K întărește țesutul și vasele mici de sânge de sub pielea sensibilă din jurul ochilor. Acest lucru poate ilumina privirea și pielea.


Alcool triterpenic – protejează împotriva inflamațiilor și a infecțiilor.
Fitosteroli – întăresc bariera protectoare a pielii de sub ochi (și nu numai).

Protejează și împotriva razelor solare și deci a îmbătrânirii premature.
Toți acești compuși ai uleiului de Migdale dulci îl fac excelent pentru tratamentul cearcănelor și a pungilor de sub ochi.

Este, recomandat pentru:


Hiperpigmentare, cauza cea mai comună a cearcănelor.


Pungile de sub ochi, adesea cauzate de retenția de apă datorită mâncării prea sărate. Uleiul se absoarbe foarte bine (deși lent), prevenind și depozitele de graăsime de sub ochi care contribuie la aceste pungi.
Stimularea producției de colagen.

Menținerea pielii elastică, hidratată și suplă.
Protecție solară.


Prevenirea și atenuarea ridurilor din jurul ochilor.
Iluminarea pielii este dată de acidul linoleic, care din păcate are și efect de purjare. Acest efect se referă la puterea uleiului de a curăța pielea în profunzime de reziduuri și împurități.

Practic, aplicat pe tot tenul, uleiul de Migdale dulci stimulează „evacuarea” tuturor impurităților din țesut.


Acest lucru se remarcă prin diverse mici iritații, puncte negre sau chiar acnee, în funcție de ten.

Uleiul accelerează procesul de înnoire a celulelor și astfel, într-un timp estimativ de o lună, pielea poate suferi de imperfecțiuni.


Odată reînnoite, noile celule vor fi curate și bine hidratate, ceea ce se va vedea clar pe ten. Cu alte cuvinte, dacă folosiți ulei de Migdale dulci în zona ochilor și vă treziți cu imperfecțiuni, este o reacție normală a pielii.


Mod de aplicare


Fiind un ulei vegetal, se aplică în stare pură. Nu e nevoie decât de o cantitate mică de ulei (o picătură) pentru fiecare ochi. Acesta mai poate fi amestecat și cu uleiuri precum Jojoba sau Tamanu.

Acestea pot proteja împotriva razelor UV și a inflamațiilor și pot să îmbunătățească micro circulația.


Uleiul de Migdale poate să fie folosit și pe post de demachiant. Va elimina machiajul fără a agresa pielea și o va și hrăni și catifela în același timp.

 
Shares
%d blogeri au apreciat: