3 legume care îngrașă

Credeai că dacă ești la dietă poți consuma liniștită orice fel de legume și fructe?

Ei bine, se pare că specialiștii vin cu informații de ultimă oră și susțin că există trei legume pe care trebuie să le eviți atunci când ești la regim… și asta pentru că îngrașă.

Cartoful

Primul în topul legumelor care îngrașă este cartoful. „Cartoful este una dintre cele mai consumate legume, însă are multe calorii. Doi cartofi fierţi sau copţi pot avea şi 200 de calorii. Dacă facem piure nu înseamnă că mâncăm dietetic dacă adăugăm lapte sau unt pentru gust. De asemenea, dacă prăjiţi cartofii aveţi o adevărată bombă calorică indiferent că îi mâncaţi simpli sau cu friptură. (…)

Porumbul are şi el 150 de calorii. Este sănătos şi multă lume îl mănâncă fiert simplu sau ca şi garnitură. În dietă trebuie însă evitat”, a explicat medical nutritionist Eva Iorțan, conform Adevărul.

Fasolea

O altă legume de care trebuie să stai departe când ești la dietă este fasolea.

„100 de grame de fasole are aproape 200 de calorii. Dacă mâncaţi ciorbă de fasole, fie ea şi fără carne, sau iahnie de post dublaţi numărul de calorii(…). Fasolea bătută este bună însă doar cu puţin usturoi, fără ceapă prăjită”, a explicat Eva Iorțan. Deși pare incredibil, pe locul trei al topului legumelor ce nu trebuie consummate la dietă se află țelina.

Țelina

„Ţelina, rădăcina de pătrunjel sau păstârnac au aproape la fel de multe calorii ca şi cartoful. Sunt sănătoase, dar dacă vreţi să slăbiţi nu le includeţi în dietă. Evitaţi-le chiar dacă le consumaţi crude în salată. De asemenea avocado, care deşi este un fruct, tot mai des este luat drept legumă. Este sănătos, dar are aproape acelaşi număr de calorii ca şi cartoful”, a precizat medical nutritionist.

Totodată, aceasta a afirmat că în cazul unui regim este bine să consume castravete, roșii, ardei, broccoli, conopidă și varză.

Shares
Optimized by Optimole