5 motive pentru care ar trebui să consumi mai multă ciocolată

Iată cum contribuie ciocolata la sănătatea și la starea noastră de bine.

Toată lumea iubește ciocolata, însă sunt și motive întemeiate pentru care ar trebui să o consumăm.

Ciocolata scade tensiunea

Numeroase studii au demonstrat beneficiile pe care le are consumul de ciocolată neagră amăruie asupra organismului. Consumată zilnic, dar în cantități mici, ciocolata ajută la scăderea presiunii arteriale, destul încât să evite apariția afecțiunilor cardiovasculare. Substanțele care se găsesc în cacao relaxează vasele de sânge, astfel tensiunea scade și sănătatea este îmbunătățită. Încercați să consumați o ciocolată cu un număr redus de calorii.

Este un bun antioxidant

Ciocolata conține antioxidanți care neutralizează anumite reacții chimice care pot afecta și chiar distruge celulele organismului. În același timp, antioxidanții sunt responsabili și pentru combaterea radicalilor liberi din organism, factorii vinovați de apariția cancerului. Cu cât conținutul de cacao este mai ridicat (70 – 80%), cu atât mai eficient efectul asupra organismului.

Ciocolata neagră nu îngrașă

Și asta nu este o minciună. Ciocolata este bogată în catechine, niște compuși din plante care au proprietăți antioxidante remarcabile. S-a constatat că persoanele care sunt consumatoare de ciocolată neagră au un indice corporal mai scăzut, deoarece acest aliment ajută la topirea grăsimilor, din orice zonă a corpului. De asemenea, catechina influențează și producția de cortizol și sensibilitatea la insulină, ambele fiind în strânsă legătură cu excesul de greutate și obezitate.

Consumul de ciocolată este benefic inimii

Ciocolata scade considerabil riscul apariției bolilor de inimă și al atacului cardiac. Doar consumul a două pătrățele de ciocolată pe zi scade cu 37 % șansele de îmbolnăvire a inimii și cu 29 % a infarctului miocardic. Studiile au ajuns la concluzia că atât ciocolata albă, cât și cea neagră, au același efect asupra inimii, la fel ca și batoanele cu ciocolată sau alte deserturi care conțin ciocolată.

Îți îmbunătățește starea de spirit

Știm sau măcar bănuim că ciocolata ne face fericiți. Dar se pare că aceasta conține substanțe care ajută la eliberarea endorfinelor în creier, ele fiind cele responsabile de starea de bine și de îmbunătățirea calității vieții. Totuși nu este recomandat consumul în cantități mari, deoarece numărul de calorii conținut este foarte mare și riști să îți faci mai mult rău decât bine. Două pătrățele pe zi sunt suficiente.

Shares
Optimized by Optimole