Beneficii și utilizări ale uleiului de smirnă

Uleiul de smirnă poate oferi multe beneficii pentru sănătate. De exemplu, este adesea folosit pentru a încetini semnele de îmbătrânire, deoarece calmează pielea crăpată și uscată.


Beneficii și utilizări ale uleiului de smirnă


1. Anti-îmbătrânire.

Deoarece are proprietăți antioxidante, uleiul de smirnă este un mod minunat de încetinire a îmbătrânirii în mod natural. Este, de asemenea, minunat pentru întinerirea generală a pielii și pentru vindecarea rănilor.


Smirna este unul dintre acele uleiuri esențiale care pot fi cam aspre. Prin urmare, este mai bine să-l amestecați cu un ulei neutru înainte de a-l aplica pe piele. Exemple de aceste tipuri de uleiuri inclus ulei de  jojoba, migdale sau ulei de nucă de cocos. Alternativ, amestecați-l cu o loțiune fără miros.


​2. Combate infectarea și inflamația.

Uleiul de smirnă are multe proprietăți vindecătoare. Adăugați câteva picături la o compresă rece și aplicați-o direct în orice zonă infectată sau inflamată pentru a vă ajuta la ameliorarea simptomelor. Este antibacterian, anti-fungic, plus ajută la scăderea umflăturilor și inflamației.

3. Odorizant  pentru aer.

Uleiul esențial de smirnă, amestecat cu alte uleiuri esențiale, are un parfum natural deosebit. Se amestecă bine cu ulei de citrice, cum ar fi bergamota, grapefruit sau lămâie. O notă mai neutră vă ajută să usurati aroma intensa a smirnei.

4. Ajutor pentru probleme respiratorii superioare.

Uleiul de smirnă funcționează excelent ca un expectorant. Puteți să-l utilizați pentru a ușura congestia și a ajuta la reducerea flegmei. Difuzați-l sau inhalați-l direct din sticlă pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor la rece.

5. Scăderea problemelor digestive.

O altă utilizare bună pentru smirnă este de a ajuta la ameliorarea problemelor de stomac. Acestea includ stomac deranjat, diaree și ingestie. În plus, uleiul de smirnă poate ajuta la distrugerea unui parazit numit fasciolioză.

6. Ajută la prevenirea afectiunilor bucale.

Deoarece are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, smirna poate fi utilizată pentru a trata gingivita și alte afecțiuni la nivelul gurii. Este, de asemenea, folosit pentru clătirea gurii și pentru a împrospăta respirația. De fapt, este un ingredient comun în apă de gură și pastă de dinți naturală.

7. Ajută la tratarea hipotiroidismului.

Smirna este un remediu natural pentru hipotiroidism. Deoarece contribuie la reducerea stresului, poate ajuta la scăderea stresului asupra tiroidei suprasolicitate. Puneți 2-3 picături zilnic direct pe zona tiroidiană pentru a ajuta la scăderea simptomelor.

8. Poate ajuta la tratarea cancerului de piele.

Smirna este studiată pentru potențialele sale beneficii anti-cancer. Și cercetătorii au descoperit că este benefic, în special, pentru tratarea cancerului de piele. Dacă ați fost diagnosticat cu cancer de piele, luați în considerare suplimentarea cu tratamente tradiționale cu ulei esențial de smirnă. Aplicați câteva picături pe zi direct pe zona afectată de cancerul de piele. Asigurați-vă că încercați mai întâi o mică zonă.


9. Ajută la vindecarea ulcerului.

Uleiul de smirnă are capacitatea de a mări funcția celulelor albe din sânge. Și, deoarece celulele albe sunt critice pentru vindecare, acest lucru este semnificativ. Un studiu din 2010 a constatat că uleiul esențial de smirnă reduce incidența ulcerelor de stomac și îmbunătățește timpul de vindecare.

Shares
%d blogeri au apreciat: