Beneficiile avocado-ului

  1. Este bogat în grăsimi monosaturate


Nu degeaba avocado este considerat un aliment minune. Fructele de avocado conțin cantități foarte mari de grăsimi sănătoase, monosaturate care aduc numeroase beneficii organismului.

Printre acestea se numără și acidul oleic, ce se regăsește și în uleiul de măsline, și care ajută la prevenirea cancerului la sân.


2. Aliatul perfect în lupta împotriva kilogramelor în plus


O jumătate dintr-un avocado mediu conține 138 calorii, iar un avocado mare poate conține până la 400 de calorii.

Asta înseamnă că, dacă ești la dietă,  un avocado îți poate stinge pofta pentru alimente grase și nesănătoase pentru organism.

Un guacamole făcut în casă sau o salată cu avocado este tot ce ai nevoie pentru o gustare sănătoasă și cu un aport scăzut de calorii.

3. Ajută la scăderea colesterolului


Statistic vorbind, se pare că două treimi din populația adultă au probleme cu colesterolul, aceasta fiind principala cauză a bolilor de inimă.

S-a demonstrat însă că cei care au ținut o dietă pe bază de avocado au înregistrat o scădere a colesterolului după doar o săptămână.

Grăsimile monosaturate ce se regăsesc în avocado nu numai că provoacă scăderea semnificativă a colesterolului, dar scad și riscul de atac de cord sau alte boli de inimă.


4. Esențial pentru o piele sănătoasă și frumoasă


Grăsimile monosaturate nu sunt cruciale doar pentru scăderea colesterolului, a riscului de cancer sau de infarct.

Ca și când toate astea nu ar fi de ajuns, ele sunt importante și pentru menținerea unui aspect tânăr al tenului. Aceste grăsimi, împreună cu vitamina E,  regăsită în exces în fructul de avocado, stimulează producția de colagen, esențial în prevenirea ridurilor.


5. Ingredientul minune


În afară de faptul că vine la pachet cu atât de multe beneficii, avocado este un ingredient foarte gustos în aproape orice rețetă. Poate oricând să înlocuiască cu succes untul pe pâine, poate completa orice rețetă de salată sau poate fi gătit în forme neașteptate cum ar fi clătitele de avocado sau rondelele prăjite cu avocado.

Nu te poți sătura niciodată de avocado și nu te vei simți niciodată vinovată că ai comandat și a doua porție.


6. Se poate transforma într-o mască naturală extrem de eficientă


Bogat în Omega 3, avocado hidratează tenul fără a încărca porii; în afară de asta, conține vitamina C, alt ingredient recunoscut pentru iluminarea tenului.

Nu ai nevoie decât de trei ingredinte pentru a prepara masca: o jumătate dintr-un avocado, o linguriță de miere (organică, daca este posibil) și o linguriță de iaurt.

Pasează avocado și amestecă cu mierea și cu iaurtul până când obții o pastă omogenă. Aplică pe față, lasă să acționeze 10-15 minute și apoi clătește abundent cu apă călduță.

Shares
%d blogeri au apreciat: