Ce este polenul crud?

Polenul crud este considerat unul dintre cele mai pure alimente care aduce un aport complex de elemente nutritive organismului uman. În polenul crud se regăsesc toate elementele chimice care constituie corpul omenesc.

Menționăm ca macroelemente minerale: Ca, Mg, P, K, Na, și ca microelemente minerale: Cu, Fe, Mn, Ni, S, Se, Si, Zn, B, Co, Cr, I, Mo.
Absorbția și funcționarea corectă a unor minerale depinde de alte minerale sau vitamine pe care trebuie să le avem în organism.

Spre exemplu, absorbția de calciu este dependentă de magneziu și fosfor, dar și absorbția de fosfor depinde de calciu. Așadar, dacă avem carență de calciu, nu înseamnă că dacă luăm calciu vom rezolva problema, ci doar dacă și celelalte elemente aflate într-o relație de interdependență sunt la nivelul potrivit.


Datorită faptului că polenul crud este atât de bogat în minerale, acesta este considerat un important polimineralizant natural menit să creeze un echilibru armonios al organismului uman.


​Cu un aport în jur de 30% în glucide, el este însă recomandat și diabeticilor, datorită capacității de a regla nivelul glucidic.
Polenul crud reprezintă și una dintre cele mai bogate surse de seleniu, un excelent antioxidant, detoxifiant și cu un important efect antitumoral. Un alt element important prezent în polenul crud este rutina, rutozid sau vitamina P, un element esențial pentru persoanele cu afecțiuni cardiovasculare.


Polenul crud este un important aliat împotriva tuturor simptomelor de îmbătrânire prematură. El este un reglator perfect al funcțiilor digestive, reface flora intestinală, susține ficatul, aparatul respirator, inima și sistemul circulator, normalizează nivelul de colesterol și de trigliceride, previne osteoporoza și formele de cancer hormonodependente, precum cel de sân sau de prostatăă, și reduce efectele secundare ale chimoterapiei.

Îmbunătățește activitatea creierului

Îmbunătățește activitatea creierului, susține memoria și combate oboseala, astenia și diminuează depresia psiho-emotională. Polenul crud te face mai voios și mai optimist. El reprezintă un excelent întăritor pentru copii, precum și pentru vârstnici sau alte persoane afectate de stres sau în convalescență.


Polenul reprezintă un eficient trofic muscular, crește capacitatea de efort și îmbunătățește performanțele sportivilor, combate stările de slăbiciune și anemiile, fiind un puternic remineralizant și vitaminizant.

El ajută, de asemenea, la susținerea și refacerea potenței , la creșterea libidoului și la recuperarea funcției reproducătoare, atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor. Polenul întărește și echilibrează sistemul imunitar, detoxifică întregul organism și echilibrează metabolismul celular, prezintă importante efecte antiseptice și antibiotice, combate bronșitele, tusea și gripa, fiind recomandat inclusiv împotriva astmului.

Shares
Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: