Ceai de zmeur

Beneficiile ceaiului de zmeură

Întăreşte sistemul imunitar

Datorită cantităţii de vitamina C, un antioxidant puternic, ceaiul de zmeură întăreşte sistemul imunitar şi îl face rezistent împotriva bolilor şi mai ales a virozelor de sezon.

De asemenea, ceaiul de zmeură stimulează vindecarea celulelor afectate de radicalii liberi şi previne bolile degenerative.

În afecţiuni pulmonare, sensibilitate la răceli, răguşeală

Ceaiul de zmeură îndulcit cu miere, este un remediu salvator pentru persoanele care îşi solicită foarte mult coardele vocale (profesorii, cântăreţii, conferenţiarii etc.).

La copiii cu sensibilitate la bronşită, cu amigdalite recidivante, o cură la munte, în care se consumă zilnic zmeură, are efecte benefice uimitoare, dar la fel de bine poate consuma şi ceaiul preparat din acest fruct minune.

Cercetătorii au demonstrat că substanţe derivate din unele principii regăsite în zmeură facilitează eliberarea rapidă a toxinelor virale, gripale, pe cale urinară şi prin transpiraţie.

 Reduce aciditatea stomacului

Dacă aveţi probleme cu arsuri sau reflux gastric, puteţi preveni aceste două probleme prin consumul de ceai de zmeură. Acesta va reduce considerabil arsurile şi va ameliora simptomele neplăcute ale constipaţiei. După fiecare masă, consumaţi o cană cu ceai de zmeură neîndulcit.

Tonifică musculatura uterină

Consumate sub formă de ceai, frunzele de zmeură roşie sunt unul dintre cele mai sigure tonice pentru femeile care încearcă să rămână însărcinate dar şi pentru cele care sunt deja însărcinate. Ceaiul tonifică uterul (prin substanţa alkaloid fragrine), îmbunătăţeşte contracţiile şi ajută în tratamentul constipaţiei.

Ceaiul de frunze de zmeură este şi un bun stimulat al fertilităţii pentru că ajută ca oul fertilizat să se prindă de peretele uterin şi să rămână acolo.

Timp de mai multe secole femeile care aveau un risc crescut de a pierde sarcina consumau ceaiul de frunze de zmeură pentru a preveni complicaţiile. Ceaiul de frunze de zmeură roşie relaxează uterul şi poate micşora riscul de avort spontan.

Împotriva durerilor menstruale

Ciclul menstrual neregulat, dureros ori cu hemoragie abundentă poate fi ameliorat cu ceai din fructe şi frunze de zmeură, care face adevărate minuni. Consumând 3-4 căni de ceai de zmeură zilnic timp de două luni, tulburările grave de ciclu menstrual vor fi stabilizate.

Efect anti-îmbătrânire

Cosmeticienii elveţieni au descoperit că fructele şi frunzele de zmeură pot opri procesul de îmbătrânire a pielii. Atât fructele, cât şi ceaiul din mlădiţe diminuează ridurile.

Ca o cură antirid se poate folosi un ceai din frunze şi fructe uscate de zmeură. Consumând zilnic câte jumătate de litru de ceai timp de 3-4 luni efectele nu se vor lăsa aşteptate.

Femeile care au porii dilataţi pot găsi soluţia în pulpa de zmeură. Masca aplicată pe faţă în zonele cu puncte negre ajută la eliminarea celulelor moarte, astfel tenul căpătând o strălucire aparte.

Adjuvant în cistită, pielonefrită, prostatită

Cura cu ceai de zmeură catalizează vindecarea acestor boli, având rol de adjuvant atât pentru tratamentul alopat, prin administrarea de antibiotice, cât şi pentru tratamentul naturist, prin fitoterapie.

Zmeura stimulează diureza, măreşte capacitatea naturală de apărare a organismului în faţa infecţiilor bacteriene. De asemenea, acest fruct conţine substanţe cu efect antiinflamator şi calmant, reducând senzaţiile de usturime şi de jenă la nivelul aparatului reno-urinar.

Are efect calmant

Ceaiul de zmeură poate calma durerile de gât şi ulceraţiile de la nivelul gurii. Mai mult decât atât, pielea iritată sau arsă de soare poate fi calmată cu ajutorul unor comprese cu ceai din frunze de zmeură.

Shares
Optimized by Optimole