Ceaiul de mușețel
În ultima perioadă, tot mai mulți oameni aleg produsele naturiste pentru a se trata de anumite boli.
Fie că este vorba despre cele mai mici afecțiuni și până la adevărate stări patologice, acordăm din ce în ce mai multă atenție tratamentelor realizate din plante și ingrediente naturale, datorită proprietăților extrem de benefice pentru organism. În plus, cu toții cunoaștem faptul că medicamentele clasice în cele mai multe cazuri ne ajută în tratarea unei probleme, însă ne pot dăuna din alte puncte de vedere.
Un tratament naturist când vine vorba despre tratarea sau prevenirea unui număr mare de boli și afecțiuni, constă în banalul ceai de mușețel.
Mușețelul este o plantă aparent banală dar foarte populară și la îndemâna oricui și care este folosită de regulă în ceaiuri care ajută la tratarea și prevenirea mai multor boli, care de asemenea poate fi utilizată atât pentru uz intern cât și pentru uz extern.
Acesta are un gust foarte plăcut și o aromă liniștitoare, dar totodată prezintă proprietăți medicinale recunoscute încă din cele mai vechi timpuri.
Beneficii
În ceea ce privește beneficiile acestui ceai de mușețel folosit ca uz intern, o simplă cană de ceai pe zi vă ajută la tratarea nervozității, anxietății, poate avea rol antistres, având rol de calmant chiar și pentru somn.
De asemenea, ceaiul de mușețel este ideal și pentru calmarea durerilor de stomac, are acțiune calmantă în sindromul de colon iritabil, este benefic pentru tratarea răcelilor și altor infecții precum cele urinare având efect antibacterian și antiinflamator, scade colesterolul rău din sânge, hidratează și calmează mucoasele digestive, calmează durerile de gastrită, ulcer și colită, fiind pe lângă toate acestea un remediu foarte bun și pentru combaterea balonării.
Dacă vorbim despre ceaiul de mușețel și uzul extern, și în acest caz poate fi utilizat pentru diverse scopuri.
Ceaiul de mușețel aplicat la nivelul pielii ori folosit pentru spălături și băi, are efect antibacterian, antifungic, antiinflamator, calmant, chiar și efect cicatrizant. Este de asemenea ideal pentru comprese în curățarea rănilor, înmuierii plăgilor și crustelor și pentru ochii umflați.
În spălături, ceaiul de mușețel poate fi utilizat în otite, în clătirea gurii sau în băile de șezut având ca scop calmarea durerilor hemoroidale sau tratarea infecțiilor vaginale.
Și pentru că tot am specificat despre ceaiul de mușețel în clătirea gurii, există foarte mulți oameni care suferă de gingivită, fiind o plantă ideală pentru tratarea acestei boli. Acest lucru este datorat proprietăților antiinflamatorii și antiseptice pe care ceaiul de mușețel le are. Tot ce trebuie să faceți pentru a vă trata gingivita cu ceai de musetel, este să faceți o infuzie din trei lingurițe de flori de mușețel și dintr-o cană de apă fierbinte, fiind recomandată clătirea gurii cu ceai de mușețel de cel puțin trei ori pe zi, în reprize de câteva minute fiecare.