Ceaiuri pentru bila leneşă

Bila leneşă nu este o boală, ci o tulburare funcţională a vezicii biliare. Aceasta trebuie să facă eforturi suplimentare dacă mesele tale sunt bogate în grăsimi, şi se poate bloca, ceea ce afectează digestia.

Ceai de păpădie


Ceaiul de păpădie are o acţiune de detoxificare, diuretică şi laxativă. Stimulează secreţia biliară. Prepară o infuzie din 2 linguriţe de frunze uscate, peste care torni o cană de apă clocotită. Acoperă vasul şi lasă 10 minute, strecoară apoi. Bea câte o cană de ceai, de 2-3 ori pe zi.

Ceai de anghinare


Frunzele de anghinare au proprietatea de a stimula secreţia biliară. Într-un vas pune o lingură de frunze mărunţite şi opăreşte-le cu 500 ml de apă. După ce se răceşte, strecoară ceaiul şi îndulceşte-l cu miere. Bea o cană de infuzie pe stomacul gol, dimineaţa. Restul bea-l pe parcursul zilei, cu 30 de minute înaintea meselor principale.

Ceai de sunătoare


Sunătoarea are un efect hepatoprotector şi antiiflamator. Pune 2 linguriţe de plantă uscată şi mărunţită într-un vas şi toarnă deasupra o cană cu apă fierbinte. Lasă 10 minute, apoi strecoară. După fiecare masă, ia câte o lingură de ceai.

Ceai de pelin


Acest ceai stimulează atât secreţia biliară, cât şi cea a sucurilor gastro-intestinale, acţionând ca un dezinfectant şi antiinflamator la nivelul tubului digestiv. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă, peste care torni 2 ceşti de apă clocotită. Lasă 20 de minute, apoi strecoară şi îndulceşte. Bea câte un sfert de ceaşcă cu 30 de minute înaintea meselor principale.

Ceai de gălbenele


Gălbenelele susţin buna funcţionare a ficatului, favorizează secreţia bilei şi eliberarea ei din vezica biliară. Prepară o infuzie din 2 linguriţe de flori, peste care torni 2 ceşti de apă fierbinte. Laşi vasul acoperit 15 minute, apoi strecori lichidul. Bea-l pe parcursul unei zile, de preferinţă pe stomacul gol, pentru un efect mai puternic

Shares
Optimized by Optimole