Beneficiile ceaiului de cimbru

Dezinfectează

Beneficiile ceaiului de cimbru ca produs dezinfectant
Dacă ai afte sau alte ulcerații bucale, poți bea ceai de cimbru fierbinte sau rece pentru a reduce inflamația și a dezinfecta zona.

În plus, datorită conținutului de timol, această băutură are proprietăți antiseptice. Poți folosi ceai de cimbru pentru a vindeca răni, infecții oculare și tăieturi ale pielii.

Ameliorează problemele respiratorii

Dacă ai o răceală cu tuse sau orice altă boală care afectează sistemul respirator (mai ales afecțiuni din timpul iernii cauzate de bacterii sau virusuri), poți avea încredere în efectele tămăduitoare ale ceaiului de cimbru. Datorită proprietăților sale bronhodilatatoare, acesta poate trata o gamă largă de boli, de la bronșită până la astm.

Previne îmbătrânirea prematură

Beneficiile ceaiului de cimbru precum prevenirea îmbătrânirii premature
Datorită conținutului ridicat de antioxidanți și de flavonoide, ceaiul de cimbru menține buna funcționare a celulelor și previne îmbătrânirea prematură la nivelul celulelor și al organelor.

Ceaiul de cimbru este, fără îndoială, un elixir al tinereții!

Previne indigestia

După o masă copioasă, o petrecere sau orice alt eveniment la care mănânci în exces, poți preveni senzația de greutate la stomac și poți dormi mai bine datorită ceaiului de cimbru. În plus, acestă băutură elimină mucusul din tractul intestinal și combate balonarea și flatulența.

Nu ezita să prepari și să servești ceai de cimbru atunci când știi că stomacul tău va primi mai multă hrană decât de obicei.

Beneficiile ceaiului de cimbru pentru femei


Unul dintre beneficiile ceaiului de cimbru este ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual. În plus, această băutură calmează crampele din timpul menstruației și tratează infecțiile vaginale atunci când este aplicată extern.

Scade tensiunea arterială

Cimbrul provine din zonele temperate ale Europei, ale Asiei și ale Africii de Nord, unde este folosit ca plantă medicinală încă de pe vremea grecilor antici.

Consumul zilnic de ceai de cimbru reglează tensiunea arterială și îmbunătățește sănătatea venelor și a arterelor. Acest condiment poate înlocui cu succes sarea din mâncare, în cazul în care ai probleme cu tensiunea sau retenția de apă.

Întărește sistemul imunitar

Întărirea sistemului imunitar printre beneficiile ceaiului de cimbru
Dacă te îmbolnăvești des și ușor, este posibil să ai o imunitate slăbită. Cimbrul este bogat în vitaminele A și C, care întăresc sistemul imunitar.

Reprezintă o apă de gură puternică

Beneficiile ceaiului de cimbru se extind și la nivelul sănătății orale. Dacă suferi de halitoză, poți bea acest lichid pentru a scăpa de ea.

Cimbrul este un ingredient folosit în din ce în ce mai multe produse de igienă datorită proprietăților sale de neutralizare a mirosurilor neplăcute.

Îmbunătățește dispoziția

Stres, anxietate, depresie, irascibilitate? Nu-ți face griji, ceaiul de cimbru îți poate fi de mare ajutor. Cimbrul conține o substanță numită carvacrol, care are proprietăți terapeutice și relaxante.

Ceaiul de cimbru îți oferă bunăstare și confort, reglând activitatea cerebrală. În plus, această băutură mărește nivelul de energie și combate anxietatea. După cum poți vedea, ai numeroase motive pentru a servi un ceai de cimbru după o zi lungă și obositoare.

Shares
%d blogeri au apreciat: