Beneficii ale mierii de Manuka

  Mierea de Manuka se produce în Noua Zeelandă și oferă mai multe beneficii de sănătate decât mierea clasică. Există o asociație care se ocupă de verificarea autenticității mierii de Manuka pentru a asigura cumpăratorii că achiziționează miere de calitate.

Astfel, factorul UMF (Unique Manuka Factor) se acordă în urma unei evaluari atente care urmărește concentrația compușilor specifici ai mierii de Manuka, așadar puritatea și calitatea acesteia. Mierea de Manuka poate avea UMF 5+, 10+, 15+, 20+. Cu cât gradul este mai mare, rezultă că există o concentrație de nectar mai ridicată, prin urmare și prețul crește.


Află din rândurile de mai jos motivele pentru care să folosești miere de Manuka.


Vindecă rănile unei tăieturi minore sau a unei arsuri


Studiile au arătat că o cicatrice se vindecă mai repede atunci când în procesul de refacere este introdusă ca adjuvant mierea de Manuka. Trebuie precizat că există miere de Manuka de calitate medicală, deci cu activitate ridicată, grad UMF mare (20+) și care luptă împotriva bacteriilor.


Ajută la calmarea tusei și luptă împotriva simptomelor de răceală.
​ Te vei simți întotdeauna revigorat după ce ai băut o ceașcă de ceai caldă în care ai pus o linguriță de miere de Manuka. Datorită proprietăților sale antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, mierea de Manuka ajută la calmarea simptomelor de răceală. Așadar, data viitoare când vei simți că te cuprinde o raceală, ia o linguriță de miere de Manuka sau adaug-o în bautura ta preferată.


Conține compuși care ajută la digestie


Cercetările au arătat că mierea de Manuka are proprietăți prebiotice. Pentru a te bucura de beneficiile ei digestive este indicat să consumi una, două lingurițe în fiecare zi. Savurează mierea de Manuka simplă sau combinată cu alimente (ca de exemplu în iaurt sau pe o felie de pâine prajită). De asemenea, poți adăuga o linguriță de miere în ceaiul de dimineață.


Dacă te supară o durere în gât sau pur și simplu vrei să ai o atitudine proactivă, încearcă să îți faci un obicei din a lua o linguriță de miere de Manuka în fiecare zi. Mierea de Manuka îmbunătațește sistemul imunitar, astfel că nu te vei îmbolnăvi.


Îmbunătățește somnul


Un somn de calitate este important pentru sănătatea noastră, iar mierea de Manuka te ajută să te odihnești după o zi stresantă. Aceasta ajută corpul să elibereze glicogen, substanța esențială pentru ca organismul să funcționeze optim în timpul somnului.


Oferă vitalitate pielii


Mierea de Manuka are efect antiinflamator, prin urmare contribuie la ameliorarea diferitelor probleme ale pielii precum roșeață, descuamare, acnee, eczeme. Așadar, ia în considerare pregătirea unei măști de față pe baza de miere de Manuka. Mai mult decât atât, polifenolii continuți de mierea de Manuka ajută la o bună hidratare a pielii.

Shares
%d blogeri au apreciat: