Beneficiile salatei la micul dejun

​Majoritatea persoanelor consideră ca să mănânci salată dimineața înseamnă că trebuie să urmezi o dietă.

În fiecare dimineață în care vei mânca o salată îți vei începe ziua cu cel puțin trei feluri de legume, ceea ce reprezintă un început grozav pentru o nouă zi.


Dacă nu îți place să mănânci legume în mod special, combină salata de legume cu fructe.

Acest lucru îi va oferi o serie de antioxidanți puternici care îți vor proteja organismul.


Salatele sunt cunoscute ca fiind bogate în vitamine: A,D,E si K.

Vitaminele nu pot fi absorbite de către organism fără prezența grăsimilor – deci, adaugă în salată ulei de măsline.


Cea mai bună modalitate de a include “verdeața” în rutina ta zilnică (salata iceberg, spanacul) este să le amesteci cu altceva sau să le mănânci una câte una în salată.


Nu uita de plantele medicinale pe care ar trebui să le adaugi în salată: busuiocul, usturoiul, sucul de lămâie și pătrunjelul, pentru aroma deosebită pe care o au, dar și pentru beneficiile pe care le au împotriva bolilor.


Cu cât este mai naturală salata voastră, cu atât mai puține calorii va avea – adăugați și puțină brânză pentru gust.


Încercati tot felul de combinații când faceți o salată – morcovi, castraveți, ardei, broccoli, mazăre, anghinare, căpșuni sau zmeură.
​ ​​
De ce ar trebui să mănânci salată dimineața:


1. Vei avea mai multă energie


În primele patru ore ale dimineții vei observa cum organismul tău se umple de energie .


Vei observa de asemenea, că organismul tău nu va mai avea nevoie de atât de multă cafea. Energia pe care ți-o oferă o salată de dimineață va compensa cu brio lipsa cafelei. În locul acesteia, răsplătește-ți organismul cu un pahar de apă.


2. Fă-ți un plan


Probabil vei spune că să mănânci salată dimineața va fi mult mai costisitor decât dacă vei mânca cereale. Ca alimentele să nu se strice, congelează-le. Mâncarea pe care o faci tu va mult mai bună și mai sănătoasă decât cea cumpărată din comerț.


3. Nu vei mai mânca așa mult pe timpul zilei


Când decizi că salata să fie prioritară la micul dejun, vei observa că pe parcurusl zilei nu vei mai avea diferie pofte.

Salata conține foarte mulți nutrienți și dacă o faci cum trebuie, nu vei simți nevoia de diferite suplimente în timpul zilei, cum ar fi dulciurile sau alte mâncăruri nesănătoase.

Îți vei lua regulamentar cele trei mese pe zi, fără să exagerezi cu alimentele.


4. O dată ce începi cu salata, nu vei mai renunța


Dacă după o săptămână de mâncat salată zilnic la micul dejun vei vrea să mănânci iar cereale, corpul tău nu le va mai accepta.

Aportul de zahăr și de carbohidrați pe care le conțin te va face să te simți mult mai rău după ce ai încercat salata timp de o săptămână.

Shares
%d blogeri au apreciat: