Ce poţi trata cu oregano

​Cunoscut ca ingredient în bucătărie, oregano poate fi folosit şi ca remediu natural pentru diverse afecţiuni.


Bun pentru răceală


Datorită proprietăţilor antioxidante şi antiseptice, oregano poate fi un tratament eficient pentru răceala obişnuită. Dacă simţi că ai răcit sau te doare gâtul, este suficient să adaugi 3 picături de ulei de oregano în-tr-un pahar de suc proaspăt de portocale.

Bea acest suc o dată pe zi, până când simptomele dispar. De asemenea, mai poţi încerca ceaiul de oregano, care se găseşte la magazinele cu produse naturiste şi care este indicat în tratamentul răcelii şi al infecţiilor sinusurilor.

Ceaiul se prepară dintr-o lingură de frunze uscate la 2 căni de apă fiartă şi se beau 2-3 căni pe zi. Pentru a trata gripa, se recomandă să amesteci câteva picături de ulei de oregano într-un pahar cu apă, amestec pe care îl bei o dată pe zi, până când starea de sănătate se îmbunătăţeşte.

Desfundă nasul


Oregano este un tratament bun pentru congestia nazală, deoarece funcţionează ca un antihistaminic. Pentru a-ţi uşura respiraţia, adaugă 3 picături de ulei de oregano la o jumătate de cană cu apă clocotită. Acoperă-ţi capul cu un prosop din bumbac şi inhalează vaporii care ies din amestec. Poţi repeta procedeul de 2 ori pe zi.


Înlătură paraziţii intestinali


Dacă nu sunt depistaţi la timp, viermii intestinali pot cauza afecţiuni grave. Pentru a-i înlătura, foloseşte oregano uscat, cu rol antiparazitar. De asemenea, uleiul de oregano conţine agenţi microbieni, substanţe care s-au dovedit eficiente în tratarea paraziţilor dăunători.

Adaugă 2 sau 3 picături de ulei de oregano într-un pahar cu apă şi stoarce zeama de la o jumătate de lămâie. Bea acest amestec dimineaţa, pe stomacul gol.


Protejează inima


Această plantă aromatică este o sursă importantă de potasiu, care ajută la buna funcţionare a inimii şi la reglarea tensiunii arteriale cauzate de aportul ridicat de sodiu. Antioxidanţii prezenţi în oregano ajută la prevenirea stresului şi a bolilor cardiace.

Bea zilnic o cană cu ceai de oregano, infuzie pe care o prepari dintr-o lingură de plantă la o cană de apă fiartă.


Tratează astmul


Bogat în carvacrol şi flavonoide, compuşi care ajută la curăţarea plămânilor, oregano poate fi folosit şi în tratarea astmului. Pentru suferinzii de astm, se recomandă un ceai de oregano îndulcit sau nu, de câteva ori pe zi.

O altă opţiune constă în a extrage sucul din frunzele proaspete de oregano şi de a bea câte o lingură pentru a ameliora tusea cronică.

Shares
Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: