Conopidă la tigaie cu usturoi, lămâie și verdețuri

Ingrediente

1 conopidă mică
2 căței mari de usturoi
coajă rasă de la 1/4 lămâie (cca 1/2 linguriță)
1/4 linguriță turmeric
1/4 linguriță oregano uscat
1-2 linguri suc de lămâie
1/4 legăturică pătrunjel
5 frunze mentă
3 frunze mari busuioc
2 linguri ulei extravirgin de măsline
sare, piper negru

Mod de preparare

  1. Se desface conopida buchețele (să aveți cam 400 gr) și fiecare buchețel se taie felii, așa mi se pare că se sotează mai repede. Dacă sunt bucățele care se sfarmă la taiere, e ok, puneți-le și pe ele în tigaie, se vor carameliza pe fundul tigaii și vor fi cele mai bune.
  2. Într-o tigaie/cratiță largă se încinge uleiul. Adăugați conopida, presărați cu sare, piper negru, oregano, turmeric și amestecați timp de 1 minut să se acopere conopida cu ulei și să devină gălbuie de la turmeric. Adăugați 1 lingură de apă și imediat puneți capacul. Lăsați să se facă conopida la foc mediu spre mic timp de 10 minute, amestecând la jumătatea timpului.
  3. Luați capacul și adăugați usturoiul strivit și coaja de lămâie. Amestecați bine. Puneți capacul și lăsați conopida să se facă în continuare încă 5 minute. Când expira timpul verificați dacă conopida e rumenă pe alocuri. Dacă arată mai mult înăbușită, dați focul mai mare și sotați câteva minute amestecând mereu până conopida se rumenește foarte ușor pe la capete, mai ales bucățelele mici.
  4. Trageți tigaia de pe foc și adăugați verdețurile tocate și suc de lămâie. Amestecați!Serviți imediat.
Shares
Optimized by Optimole