Extractul din sâmburi de grapfruit-antibiotic natural

Am auzit in ultimul timp tot mai des vorbindu-se de extractul din seminte de grapefruit.

Destul de nou ca tratament naturist in medicatia romaneasca, acest extract este supranumit „cea mai compacta trusa medicala din lume”.

Ce este acest extract?


Extractul din seminte de grapefruit se obtine din semintele si membranele uscate ale pulpei de grapefruit, maruntite pana ajung la consistenta unui praf.

Acest praf este apoi supus unui proces de distilare, la temperaturi joase, obtinandu-se un praf concentrat pur care este dizolvat in glicerina vegetala, ca procente fiind 33% extract si 66% glicerina.

Ce contine extractul din seminte de grapefruit?


Cu un continut bogat in acid ascorbic, vitamine, aminoacizi, acizi grasi si polifenoli (in special bioflavonoide), acest extract exercita actiuni reglatoare asupra metabolismului, este antialergic si antiinflamator.

Insa lista beneficiilor aduse de extractul din seminte de grapefruit nu se opreste aici.


Supranumit „antibiotic de origine vegetala”, extractul exercita o actiune de eliminare atat a bacteriilor patogene, cat si a virusilor, microbilor si a altor microorganisme, precum ciuperci sau paraziti.

Eficient in tratarea infectiilor provocate de microorganisme precum stafilococul, streptococul, salmonella, Helicobacter Pylori, chlamidiile sau ciuperca Candida, extractul nu are numai rol curativ, ci si profilactic.

Bioflavonoidele din acest extract impiedica depunerea colesterolului si formarea cheagurilor sangvine la nivel arterial si fortifica peretii vaselor de sange superficiale, scazand riscul aparitiei tromboflebitelor.

De asemenea, naringina continuta din abundenta influenteaza digestia prin intensificarea activitatii ficatului.

Indicatii terapeutice in administrarea extractului de grapefruit


La indicatiile medicului specialist, admninistrarea de extract din seminte de grapefruit da rezultate de exceptie in:

-infectiile virotice, bacteriale si micotice
-afectiuni respiratorii si din sfera ORL, cum sunt amigdalitele, sinuzitele sau faringitele
-infectii herpetice sau Zona Zoster
-infectii ale pielii sau unghiilor cu Candida Albicans
-diaree si meteorism – disfunctii digestive
-detoxifierea organismului – utile in diete si cure de slabire

Extractul de grapefruit se poate administra fie intern, sub forma dizolvata, de preferat in apa sau sucuri naturale, fie extern, in cazul plagilor, direct pe zonele afectate, insa nu pe mucoase.

CȚIUNI GENERALE:


– contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar
– contribuie la menținerea unei microflore echilibrate la nivelul tubului digestiv și a pielii.UZ INTERN– calculi renali, infecții urinare (E-coli, klebsiella, stafilococ auriu)


În bolile renale, se administrează câte 15 picături, de 3-4 ori pe zi, în sucul proaspăt stors din pulpă de grapefruit.

Sucul de grapefruit alcalinizează pe termen scurt urina, ceea ce face mai eficientă acțiunea antibiotică a semințelor.

Apoi, combinația de suc și citromicina previne formarea calculilor la rinichi.


Extractul de grapefruit distruge toate tipurile de bacterii care produc infecții reno-urinare, de la E. coli, până la stafilococul auriu, incluzând și tulpinile de bacterii rezistente la antibioticele obișnuite.


– eliminare metale grele (în combinație cu Zeolit)


S-a demonstrat șiințific că extractul de semințe de grapefruit inhibă acțiunea nocivă a multor ierbicide și insecticide  care ajung, din păcate, frecvent în alimentele sau apa pe care o consumăm.

Din acest motiv, curele de 2-3 săptămâni cu semințe de grepfrut au un efect detoxifiant excelent în cazul persoanelor care trăiesc în mediu polutat sau care consumă hrană din agricultură de tip industrial.


– colesterol, trigliceride, hipertensiune
– tahicardie, ischemie cardiacă (boala coronarială)
– candidoză


*digestivă – se recomandă curele interne cu acest extract, din care se iau câte 10-15 picături, de 2-3 ori pe zi. O cură durează 3-4 săptămâni.
*vaginală- se face tratamentul intern pentru 3-4 săptămâni cu câte 10-15 picături, de 2-3 ori pe zi. Suplimentar, se fac spălături săptămânale cu soluția obținută din 30 de picături din acest extract, dizolvate în 150 ml. de apă.


– Cel mai puternic antibiotic natural, având rol benefic în:


– toxinfecții alimentare, enterocolită


De la primele semne ale infecțiilor digestive, cum ar fi diarea, febra, sau spasmele digestive, se iau câte 10 picături de extract de semințe de grapefruit, din 4 în 4 ore.


– amigdalită, bronșită, tuberculoză, laringită, pneumonie


În cazul bronșitei, amigdalitei și tuberculozei, în completarea tratamentului cu acest remediu, se vor lua în plus, zinc și seleniu, cu vitamina C. Sunt recomandate și aromatizările cu uleiuri volatile. Cele mai indicate sunt uleiurile din coajă de grapefruit, din fructe de cuișoare și tea tree.


– rinita, sinuzită
– Efect antiviral:
*gripă
*adjuvant în HIV
*adjuvant în hepatita virală


De la primele simptome ale infecției gripale, se administrează extractul de grepefruit: adulții vor lua câte 10-15 picături în apă, iar copiii peste 2 ani vor lua câte 3-5 picături. Doza se repetă la fiecare 4 ore, până la completa eliminare a bolii.


UZ EXTERN micoze


* vaginale (diluat cu apă)- se face tratamentul intern pentru 3-4 săptămâni cu câte 10-15 picături, de 2-3 ori pe zi. Suplimentar, se fac spălături săptămânale cu soluția obținută din 30 de picături din acest extract, dizolvate în 150 ml. de apă.
* ale pielii și ale unghiilor (nediluat)- se aplică preparatul de 2-3 ori pe zi, până la completa vindecare.
* ale scalpului (nediluat)- se fac frecții cu soluția obținută din două linguri de apă în care se pun 30 de picături de extract de semințe de grepfrut. Suplimentar, se pun în șampon, câte 10-20 de picături din acest extract.
* bucală- se clătește gura cu 100 ml de apă distilată, în care s-au dizolvat 30 de picături de extract de semințe de grapefruit, de 3 ori pe zi.
herpes


* genital (nediluat)
* bucal (nediluat)


Câte 2-3 picături de extract de semințe de grepfrut, aplicate direct pe locul afectat, vindecă în 24-48 de ore o infecție herpetică. Efectul este mai intens și mai sigur, dacă se face și un tratament intern.
-afte bucale (diluat)
-negi (nediluat)


În infecțiile cu virusul HPV, care este cauza apariției negilor de pe piele sau a vegetațiilor din zona genitală se recomandă aplicarea extractului nediluat de 2-3 ori pe zi, până la completa vindecare.

Shares
%d blogeri au apreciat: