Alimente interzise, dacă vrei un abdomen plat!

Dacă vrei să îți menții silueta și un abdomen plat, te punem la curent cu ce trebuie să dispară din bucătăria ta! Iată câteva alimente interzise, pentru o talie suplă!

Un abdomen plat este o caracteristică ce reflectă o viață echilibrată și o alimentație corectă. Îți dezvăluim câteva produse-cheie ce ar trebui eliminate sau consumate în cantități controlate. Care sunt acestea?

Cum ne menținem un abdomen plat, prin alimentație:

Consumul de zahăr

Faptul că zahărul este unul dintre cele mai nocive lucruri pe care le putem consuma este, cu siguranță, un lucru știut de toată lumea. Din păcate însă, să renunțăm la consumul de zahăr poate fi mai dificil decât ne imaginăm, pentru că nu este ușor să fentezi pofta de prăjituri sau de dulciuri.

Studii din 2019 au demonstrat că un consum excesiv de băuturi îndulcite cu fructoză duce la acumularea lipidelor în zona abdominală. Mai mult, acest component duce la scăderea sensibilității la insulină, în cazul persoanelor supraponderale. Dacă îți dorești un abdomen plat, încearcă să fii atentă la produsele care conțin zahăr, precum băuturile pe bază de cafea, iaurturile sau sucurile.

Cașcavalul

Da, știm că este delicios, în special dacă este acompaniat de un pahar cu vin și struguri, dar și în sandviciuri toast și sufleuri. Din păcate, și cașcavalul se află pe lista de alimente interzise, pentru că este o bombă calorică.

Acest produs este dăunător siluetei, deoarece are în compoziție grăsimile saturate, care se depozitează exact în zona abdomenului. Încearcă să reduci consumul de cașcaval și să stabilești o dietă sănătoasă, bazată pe grăsimi sănătoase, ca somonul, uleiul de măsline și nucile.

Laptele și produsele lactate

Intoleranța la lactoză nu se manifestă chiar în primii ani de viață, foarte multe persoane adulte încep să simtă disconfort după consumul produselor lactate, odată cu trecerea anilor. Acest lucru se întâmplă pentru că sistemul digestiv nu mai reușește să digere și să proceseze la fel de eficient lactoza și, astfel, se instalează senzația de balonare și de abdomen umflat. Grăsimile saturate din compoziția produselor lactate duc la acumularea unui procent mai mare de grăsime decât de mușchi, în organism, și sunt una dintre cauzele majore ale acumulării de kilograme în zona abdomenului.

Carnea roșie

Dacă ți-ai propus să crești aportul de proteine, pentru că îți dorești o siluetă armonioasă, dar nu reușești să obții un abdomen plat, probabil faci ceva greșit. Sursa proteinelor consumate poate fi de vină în acest caz! De exemplu, carnea roșie se află pe lista de alimente interzise atunci când încerci să obții un abdomen plat, deoarece proteinele oferite de acest produs nu sunt lipsite de grăsimi. Sfatul nostru este să te îndrepți spre carnea de curcan, pește sau pui.

Alcoolul

Un pahar cu vin roșu este recompensa perfectă la finalul unei zile obositoare sau poate completa cu succes o cină. În plus, acesta mai are și efecte pozitive asupra stării noastre de sănătate. Dar, pentru că există și reversul medaliei, s-a demonstrat că alcoolul este unul dintre factorii care duce la creșterea în greutate, implicit la depozitarea grăsimilor în zona abdominală. Așadar, dacă vrei abdomen plat și perfect sculptat, moderația este cuvântul cheie, când consumi alcool.

Shares
Optimized by Optimole