Alimente pe care orice femeie trebuie să le consume

Organismul nostru are nevoie de numeroase lucruri pentru buna funcționare, iar aceste nevoi sunt susținute și de alimentele care se regăsesc în dieta noastră.

Ulei de cocos

Nu ne săturăm să vorbim despre uleiul de cocos, datorită beneficiilor acestui aliment. Uleiul de cocos conține trigliceride – grăsimi saturate, care ajută la echilibrarea nivelului de colesterol din sânge. De asemenea, aceste componente ajută în lupta cu kilogramele în plus și îți oferă energie din plin. Spre deosebire de alte grăsimi saturate, cele din uleiul de cocos sunt conduse direct către ficat și sunt utilizate drept resurse de energie, nefiind stocate drept grăsime.

Acest aliment conține și o cantitate importantă de acid lauric, important pentru femeile care alăptează, și luptă împotriva infecțiilor. În plus, uleiul de cocos are efecte pozitive și asupra tiroidei și a nivelului de hormoni.

Alge marine

Algele marine se numără printre cele mai bune surse de minerale, în special de calciu, fier și magneziuAcestea sunt foarte importante pentru sănătatea femeilor, deoarece avem nevoie de o cantitate mai importantă de minerale, pentru a preveni osteoporoza, anemia, crampele menstruale, constipația și depresia. Iodul, un alt element important găsit în algele marine, este vital pentru buna funcționare a tiroidei și luptă împotriva expunerii la radiații.

Cacao

Una dintre cele mai importante surse din natură de magneziu sunt boabele de cacao. Acestea sunt extrem de bogate în fier și fibre dietetice, elemente care luptă împotriva stresului, a oboselii, a migrenelor și împotriva constipației.

Antioxidanții, un element important pentru întârzierea procesului de îmbătrânire la nivel celular, e un alt motiv pentru care ar trebui să consumi cacao. Dacă mai ai nevoie de un motiv pentru a te convinge să adaugi cacao în dieta zilnică, află că acesta mai ridică nivelul de serotonină din organism și reduce anxietatea, insomnia și depresia.

Polenul de albine

Polenul de albine conține majoritatea nutrienților necesari bunei funcționări a organismului, având aproximativ 40% proteine și 8 aminoacizi esențiali. Aminoacizii sunt necesari pentru țesutul din organism, pentru a produce hormoni și pentru sănătatea mușchilor.

În plus, polenul de albine conține mai mult de 12 tipuri de vitamine, 30 de minerale și multe enzime. Pentru femei, polenul de albine este esențial pentru buna funcționare a ficatului, pentru detoxifiere și pentru echilibrul hormonal. De asemenea, acesta stimulează funcțiile ovariene și întărește venele din organism.

Shares
Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: