Ce ar trebui să știi înainte să te apuci de un program de detoxifiere

Primăvara ar fi momentul perfect să încerci un program de detoxifiere, însă ești sigură că ești pregătită pentru un asemenea pas?    

     
Am pregătit o listă cu lucrurile pe care ar trebui să le știi înainte să alegi un astfel de program, indiferent că scopul tău este să ai un corp mai sănătos sau pur și simplu să pierzi câteva kilograme.


1. Care sunt beneficiile unei detoxifieri?


O detoxifiere a organismului înseamnă, de obicei, că vei avea mai multe energie, o piele mai catifelată, o digestie mai bună și vei slăbi. Desigur, cel mai important este faptul că îi oferi corpului tău o pauză de la alimentele mai puțin sănătoase pe care le consumi zilnic.

Cu toate că în corpul nostru are loc o detoxifiere naturală, o dietă bazată pe anumite principii îți poate aduce mai repede efecte vizibile.

Cu toate acestea, cel mai bine ar fi ca scopul tău principal să fie îmbunătățirea sănătății și nu neapărat pierderea kilogramelor.


2. Cum poți face în mod corect o detoxifiere?


În general, când o persoană se gândește la detoxifiere, se gândește la sucuri naturale și atât. Din pacate, acestea nu sunt întocmai recomandate, deoarece cresc glicemia, iar grăsimea se depune mult mai repede.

Totodată, este greșit să te infometezi, deoarece în felul acesta ai putea pierde acei nutrienți de care organismul tău are nevoie pentru a se detoxifia natural.

Este bine să renunți la zahăr, însă înlocuiește-l cu alimentele potrivite, fără a te înfometa.

3. Care este cea mai bună metodă de detoxifiere?


Cel mai bun mod de a face o detoxifiere este să renunți la zahăr și să alegi legume, grăsimi sănătoase și proteine. În felul acesta îți ajungi organismul să facă acea detoxifiere natural prin adaosul de fibre, probiotice și nutrienți precum vitamina B sau alți antioxidanți.

Trebuie să ai grijă și de nivelul glicemiei în timpul unei cure de detoxifiere, așa că alege proteinele potrivite, de exemplu cele din legume precum fasole, năut, păstăi etc.


4. Care este cea mai mare greșeală când vine vorba de detoxifiere?


Cele mai multe persoane văd în detoxifiere o perioadă de înfometare, în care mănâncă doar legume crude și sucuri.

În realitate, în timpul unei detoxifieri trebuie să ai grijă de corpul tău și să îi oferi alimente potrivite, pentru a avea putere.

Bea multă apă, renunță la zahăr și mănâncă cât mai multe legume. Doar așa vei obține rezultatele așteptate fără a trece prin măsuri extreme.

În ceea ce privește detoxifierea cu sucuri, aceasta este potrivită pentru o scurtă perioadă de timp, însă nu vei avea rezultate pe o perioadă îndelungată.


5. Cum poți fi mai sănătoasă fără să începi un program de detoxifiere?


Dacă nu te simți pregătită să îți schimbi complet regimul alimentar pentru câteva zile (este indicat să nu faci o schimbare dramatică, deoarece corpul tău se va adapta greu socului), încearcă doar să renunți la mâncarea și gustările procesate.

Uită de prăjituri, bomboane, biscuiți, paste. Totodată, dacă vei reduce cu 20 de grame pe zi consumul de zahăr, vei vedea cu siguranță rezultate.


Detoxifierea nu ar trebui făcută fără îndrumarea unui medic nutriționist, deoarece acesta este singurul care ți-ar putea recomanda alimentele potrivite în funcție de afecțiunile pe care le ai.

Deoarece fiecare organism este diferit, nu ar fi bine să încerci alege cure de detoxifiere dramatice în speranța că vei vedea mai ușor rezultate.

Adevărul este ca da, pe moment vei fi uimită, însă s-ar putea ca apoi, dacă nu păstrezi un regim alimentar mai sănătos, să îți creezi singură probleme mai mari și nu, nu ne referim doar la greutate.

 

 

 

Shares
%d blogeri au apreciat: