Dieta pentru fitness

Ești o fire activă și-ți place să faci fitness regulat, dar încă ai nelămuriri în legătură cu ce ar trebui să mănânci pentru a profita la maximum de exercițiile pe care le faci.

Sfaturi precum bea multă apă, nu consuma multe grăsimi și zaharuri, renunță la fast-food și înlocuiește-l cu fructe și verdețuri, am auzit toate; dar cum rămâne cu un program detaliat, care să-ți prezinte ce și cum să mănânci într-o zi plină de activitate fizică? Noi îți prezentăm câteva exemple cu ce trebui să consumi, dacă vrei să-ți ajuți organismul să facă față unei zile de fitness.

Înainte de fitness: o masă cu un conținut glicemic scăzut.

Începe ziua cu o masă formată din carbohidrați cu eliberare lentă precum cerealele integrale. Pâine prăjită, un covrig sau cereale – toate sunt o alegere ideală pentru micul dejun sau pentru masa dinainte de exerciții (cu cel puțin trei ore înainte de începerea exercițiilor).

În timpul exercițiilor de fitness: menține-ți energia cu puțină miere.

Specialiștii recomandă mierea în locul băuturilor sportive, deoarece este naturală, îți dă energie datorită conținutului de zahăr și, în plus, conține vitamine și antioxidanți.

Nu trebuie să uiți de apă: este esențială pentru a-ți menține hidratarea, mai ales în timpul activităților sportive intense, care te pot face să pierzi apă și săruri mineraleSpecialiștii îți recomandă să uiți de băuturile sportive sau de cele cu diverse arome datorită adaosurilor artificiale și să le înlocuiești cu apă și puțină miere.

După fitness

Dacă faci exerciții timp de o oră sau mai mult, după terminarea lor bea un pahar de lapte simplu sau cu ciocolată. Aceasta este o sursă ideală de carbohidrați care va asigura mușchilor tăi energia necesară, prevenind în același timp instalarea febrei musculare. Dacă nu-ți place laptele, prepară o gustare din banană cu unt de arahide – o sursă excelentă de proteine. Ai grijă însă la cantități – pe lângă proteine, această gustare are și un aport caloric mare.

Dacă niciuna dintre aceste variante nu-ți place, atunci poți consuma suc de cireșe. Studiile au demonstrat că antioxidanții din cireșe împiedică instalarea febrei musculare; ai grijă însă să fie suc natural de cireșe.

Shares
Optimized by Optimole