Greșelile care te împiedică să ai silueta perfectă

Fie că plănuiești să începi o nouă dietă, fie că ești la cură de luni de zile, există posibilitatea să faci niște vechi greșeli ce pot cauza rezultate opuse scopului și dorinței tale.

Iată care sunt aceste greșeli și cât de tare te împiedică din încercarea ta de a avea silueta mult visată.

1. Sari peste mese

Deși ar părea contrar intuiției tale, află că nu vei pierde din kilogramele în plus sărind peste mese… din contră, vei realiza că ai tendința să mănânci porții mai mari și, deci, să nu obții ce ți-ai propus. În primul rând, metabolismul tău va funcționa la putere maximă numai atunci când vei avea mai multe mese pe zi, dar mici cantitativ.

În al doilea rând, dacă te înfometezi și ratezi gustările și mesele obligatorii, vei fi mult mai predispusă să cedezi la sfârșitul zilei și să cazi în exces, atât în cantitate cât și în număr de calorii. Prin urmare, în niciun caz nu ocoli mesele principale, pentru că ai face una din cele mai mari greșeli ale unei diete corecte.

2. Mâncatul în oraș

De ce mâncatul în oraș poate dauna demersului propice al dietei tale? Deoarece cele mai multe restaurante servesc porții duble de mâncare. Nu îți vine să crezi? Amintește-ți ultima dată când ai consumat pui într-un local și ce cantitate ai primit, iar apoi raportează acest lucru la faptul că o porție ar trebui să conțină o bucată de carne de dimensiunea unui pachet de cărți de joc.

Concluzia nu va fi alta decât că ai mâncat cel puțin dublu decât ar trebui. Ce poți face în aceste cazuri este ca, atunci când iei masa în oraș, să ceri jumătate de porție din ceea ce ai comandat la pachet, dar să faci acest lucru înainte de a fi servită pentru a evita tentația de a termina tot din farfurie.

3. Eliminarea carbohidraților

Cu ocazia creșterii popularității dietelor precum celei Atkins, ai putea avea impresia că eliminarea carbohidraților din regimul tău alimentar este o idee bună, dar această decizie este, de fapt, una din cele mai grave greșeli ce te-ar abate complet de la scopul curei tale. Unde mai pui că această acțiune este și extrem de nesănătoasă.

Ia în considerare un simplu exemplu și anume faptul că fibrele sunt la rândul lor carbohidrați, iar neasigurându-i creierului, precum și sistemului tău digestiv, acești nutrienți, te vei expune riscului de a avea un organism ce nu funcționează corect.

4. O singură abatere – drum lung până la recuperare

Câte dintre voi gândiți că, dacă ați ținut cu strictețe dieta o perioadă scurtă de timp, câștigați meritul de a vă răsfața cu câte un deliciu? Află că această mentalitate este complet greșită. Demersul corect al curei tale de slăbire nu va ține cont de acest mod de gândire și vei fi sancționată aspru atunci când te vei confrunta cu cântarul sau cu centimetrul.

Dietele cu rezultate vizibile și pe termen lung sunt numai cele ce au fost respectate cu sfințenie de către adepte. Alege să îți potolești pofta de dulce într-o manieră sănătoasă, optând pentru fructe în locul deserturilor pline de zahăr.

5. Consumul de sucuri dietetice

Întreaga lume a rămas uimită când studiile au demonstrat că persoanele care consumă sucuri dietetice au rata de îngrășare cu 40% mai mare decât cei ce nu consumă acest gen de băuturi.

Explicația este destul de complicată, dar cert este că această afirmație a fost confirmată și susținută de toți specialiștii din domeniu. Cel mai bun și preventiv lucru pe care îl poți face este să elimini complet toate tipurile de suc carbogazos din regimul tău alimentar.

6. Consumul excesiv de lactate integrale

Femeile au nevoie maximă de calciu, prin urmare multe dintre noi consumăm constant o gamă largă de lactate, dar aceasta poate fi una dintre cele mai mari greșeli pe care o putem face în ceea ce privește obținerea unei siluete suple.

În loc să consumi lapte, brânză sau iaurt integrale, optează pentru produse cu conținut scăzut de grăsime cum ar fi cele cu 2%. În acest fel, îi vei oferi organismului tău suficientă cantitate de calciu și vitamina D, în timp ce te vei lipsi de caloriile extra conținute de produsele integrale.

7. Ignorarea etichetelor

Aproape tot ce consumăm vine cu o etichetă ce conține valorile nutritive ale produselor, dar multe dintre noi avem tendința să le ignorăm. Citește mereu etichetele alimentelor pe care le achiziționezi… în primul rând, verifică numărul total de calorii ale produsului, iar apoi vezi câte dintre ele provin din grăsimi și câte din zaharuri.

De asemenea, asigură-te că poți pronunța denumirile ingredientelor conținute; în caz contrar sau în situația în care identifici mai mult de 6 ingrediente necunoscute, ar trebui să pui produsul înapoi în raft.

8. Ignorarea caloriilor din condimente și băuturi

În cazul în care ții o dietă strictă, este foarte probabil ca acest fapt să implice numărarea caloriilor din fiecare produs alimentar. Nefăcând acest lucru sau, mai rău, ignorând caloriile din condimente și băuturi și concentrându-te doar pe cele din alimente, riști să te expui la o altă mare greșeală ce va provoca consecințe nedorite. Pe scurt, dacă ești la regim și, prin urmare, ții cont de numărul caloriilor, ai grijă să le iei în calcul pe toate, deci să le incluzi și cele din condimente și băuturi.

Acum că ai conștientizat mare parte din greșelile pe care le faci în cura ta de slăbire, precum și efectele lor nefavorabile, ești pregătită să le înlături și să scapi de acele câteva kilograme greu de eliminat. Chiar dacă le cunoșteai și, între timp, le-ai uitat, aceste reguli trebuie respectate cu sfințenie pentru a obține rezultatele mult visate.

Shares
Optimized by Optimole