Obiceiuri de weekend care te ajută să slăbești

O escapadă culinară la sfârșitul săptămânii îți poate strica întregul regim, așadar află care sunt cele 6 obiceiuri de weekend care te ajută să slăbești.

Dacă vrei să slăbești, probabil încerci o săptămână întreagă să mănânci sănătos. Asta înseamnă că alegi cu grijă preparatele pe care le comanzi la birou și îți spui că doar în weekend îți vei face o poftă. Deși acest stil de viață nu este greșit, se poate întâmpla ca la sfârșitul săptămânii să îți faci mai mult rău, așadar află care sunt cele 6 obiceiuri de weekend care te ajută să slăbești.

Cumpără-ți un cocktail

În weekend este momentul în care consumi mai multe băuturi alcoolice. Mimosa la brunch, bere noaptea în club. Ei bine, în cazul în care nu știai deja, alcoolul îngrașă, ceea ce înseamnă că fiecare băutură pe care o vei consuma va ruina ușor efortul tău din timpul săptămânii. Dacă vrei să eviți asta, comandă-ți un singur cocktail mai scump sau un pahar de vin de calitate. În felul acesta vei bea într-un timp mai îndelungat alcoolul și nu vei fi tentată să comanzi de mai multe ori.

Rezistă tentațiilor

Chiar dacă îți dorești să mănânci sănătos se poate întâmpla ca atunci când mergi la restaurant, din cauza presiunii de a te decide repede ce vei comanda, să te lași inspirată de alegerile celorlalți. Ca să eviți această situație, caută pe internet meniul locului în care ați făcut rezervarea și alege-ți preparatul din timp. În felul acesta nu vei fi tentată să încerci și tu acea lasagna plină de calorii. Totodată, încearcă să ai întotdeauna și o alegere de rezervă, deoarece se poate întâmpla ca restaurantul să nu aibă întotdeauna toate preparatele.

Răsfață-te

Dacă o săptămână întreagă ai ignorat ciocolata, răsfață-te la sfârșit de săptămână cu un desert delicios. Mergi la cofetăria preferată și alege-ți preparatul la care te gândeai de ceva timp. Totodată, dacă știi că mănânci acest desert, încearcă în restul zilei, chiar dacă este weekend, să mănânci sănătos.

Folosește-ți mai bine timpul

Uită de mâncarea comandată sau de cea semipreparată. Fă-ți timp în weekend să îți pregătești singură mesele. În locul unei brioșe fă-ți o omletă sănătoasă, iar la prânz și cină alege să mănânci o carne slabă alături de multe legume. În felul acesta corpul tău nu va mai dori alimentele nesănătoase.

Relaxează-te

Încearcă să te relaxezi în fiecare weekend, deoarece stresul poate crește nivelul cortizolului, hormonul care poate duce la îngrășare. Alege să faci yoga sau masaj sau, de ce nu, încearcă meditația. O altă variantă ar fi o programare la manichiură la salonul tău preferat.

Socializează și în alte feluri

Nu trebuie să îți ignori viața socială pentru a slăbi, însă trebuie să găsești un mod de a transforma sportul în una dintre activitățile de weekend pe care le faci alături de o prietenă. Mergeți împreună pe bicicletă sau alergați dimineața, oricare dintre aceste obiceiuri te vor ajuta să slăbești și să fii mai sănătoasă.

Shares
Optimized by Optimole