Cum să nu te mai simți obosită după ce ai făcut sport

Vrei să te ții de programul tău la sală, dar la sfârșitul zilei te simți extenuată? Iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să scapi de problema asta.


Pentru multe dintre noi, câteva ore petrecute în sala de fitness pot fi rețeta sigură pentru extenuare.

Și cu toate astea, vedem și persoane care după o sesiune de aerobic pleacă cu mai multă energie decât aveau înainte de a începe.

Dacă ai sesizat că eliberarea de endorfine după ce ai făcut sport nu este de ajuns încât să te simți plină de energie, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te simți din nou în formă:


Bea cât mai multă apă


Apa este primul și cel mai important lucru când vine vorba de mai multă energie.

Asigură-te că bei îndeajuns de multă apă înaintea și la sfârșitul unui antrenament. Deshidratarea îți poate da adesea senzații de vertij, oboseală și leșin.


Începe-ți dimineața cu bine


După ce te dai jos din pat, încearcă să faci niște exerciții ușoare, cum ar fi mișcările de yoga.

Astfel, vei începe ziua cu alt tonus și, în plus, te vei simți mai bine pe toată durata zilei.

Bea puțină cafea


O ceașcă de cafea poate face minuni pentru cele dintre voi care se mobilizează mai greu de dimineață.

Și ca un bonus, cofeina este ingredientul minune care îți va da o mână de ajutor în timpul antrenamentelor, ajutându-ți organismul să ardă mai multe calorii.


Nu exagera cu antrenamentele


Nu este necesar să transpiri ore în șir la sală pentru a avea rezultate bune – poți să te bazezi pe un antrenament de scurtă durată, dar eficient!

O variantă pe care o poți încerca este antrenamentul HIIT (antrenament pe intervale de mare intensitate), care îți va lucra toate grupele musculare și în același timp te va ajuta să scapi și de kilogramele în plus.


Nu uita să te distrezi


Acesta este punctul nostru favorit de pe listă, evident! Când vine vorba de sport, nu îl vedem ca pe o activitate distractivă, dar din bucurie pentru asta există diversitatea.

Există o mulțime de clase de fitness, aerobic, aqua gym, boxing, etc.. Ai libertatea de a-ți alege ceva care să se potriveasca stilului tău și care să-ți placă cu adevărat, astfel încât nu vei mai simți efortul depus.

Și astfel, vei vedea și rezultatele mult dorite, mai rapid!


Ia o pauză și odihnește-te


Recuperarea după un antrenament la sală este esențială pentru a-ți menține energia și starea de bine.

Antrenorii de fitness recomandă să facem pauză de o zi între antrenamente, mai ales dacă ele sunt foarte solicitante și ai mereu senzația de febră musculară.

În acea zi în care te odihnești, îi permiți corpului tău să se relaxeze după efortul depus cu o zi înainte, iar ziua următoare vei fi din nou în formă să faci sport (și să reziști pe banda de alergat mai mult de zece minute!).

În zilele de pauză, poți să faci câteva din mișcările mai ușoare de yoga despre care am vorbit mai sus.


Orice antrenament fără muzică este un antrenament plictisitor și…obositor! Pe lângă faptul că muzica face ca timpul să treacă mai repede (sau cel puțin îți dă senzația asta), muzica potrivită îți va da o stare de bine și te va energiza în același timp.

Compune-ți un playlist cu melodii antrenante și ritmate care să te pună cât mai mult în mișcare.


Încearcă un complex de vitamina B


Vitamina B mai este supranumită și vitamina energiei, pentru că joacă un rol esențial în transportarea acesteia din alimente în organism.

O lipsă de astfel de minerale și vitamine din corp poate duce la un nivel scăzut al energiei.

Shares
%d blogeri au apreciat: