Rețeta zilei: salată de pui cu mango și avocado

Salată exotică de pui cu mango și avocado– este o salată aperitiv delicioasă, potrivită meselor de sărbătoare, dar merge și la micul dejun sau cină.

Salată exotică de pui cu mango și avocado are o prezentare frumoasă, este gustoasă și se pregătește ușor.

Ingrediente:

650 g piept de pui

150-200 g maioneză

1/2 ceapă roșie

3-4 linguri gogoșari murați tăiați cuburi

1/2 legătură pătrunjel verde

1 mango mare copt bine

4 avocado mici coapte

sucul de la 1 lămâie

sare

1 varf cutit paprika afumată

piper proaspăt măcinat

Pentru decor:

frunze de rucola

Mod de preparare: 

Am fiert pieptul de pui în apă cu sare, 2 morcovi și o ceapă galbenă. Când acesta a fost fiert l-am scos din apă și l-am lăsat să se răcească pentru a-l tăia apoi în cuburi și l-am pus într-un castron. Am tocat ceapa roșie, am pus-o peste carnea de pui, am adăugat sare, piper, paprika, 3 linguri de maioneză și am amestecat puțin.

Am tocat pătrunjelul verde, feliile de gogoșari și le-am pus peste pui. Am amestecat până s-a omogenizat compoziția.

Am stors sucul unei lămâi și l-am turnat într-un bol în care am pus 200-300 ml apă rece. Am curățat avocado de coajă și am îndepărtat miezul, l-am tocat în cuburi de mărime medie, pe care le-am scufundat în apă cu lămâie, pentru a împiedica oxidarea.

Am folosit un inel pentru a aranja salata. Am pus în primul strat avocado, după ce fost scos din apă și scurs foarte bine. Am presărat sare, apoi am întins 2 linguri de maioneză pentru a asigura stabilitatea salatei.

Am curățat și tocat mango, l-am pus peste avocado, apoi a urmat stratul cu piept de pui. L-am uns și pe acesta cu maioneză pentru aspect frumos și am decorat salata cu rucola.

Shares
Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: