Substitute ingenioase pentru ulei

Există alimente care reușesc să înlocuiască cu brio uleiul, chiar dacă ar putea să ți se pară bizar. Fă o încercare și vei descoperi o modalitate cu totul nouă de a găti, fără ulei!


1. Bulion


Te-ai obișnuit să sotezi legumele sau carnea folosindu-te de ulei, însă află că poți face același lucru cu ajutorul bulionului. De legume sau de pui, este suficient să încălzești câteva linguri de bulion în tigaie înainte de a găti legumele sau carnea. Secretul este să amesteci ingredientele cât mai des și să adaugi bulion pe parcurs.


2. Apa


O soluție cu totul neașteptată este apa, însă te asigurăm că aceasta poate înlocui cu succes uleiul în procesul de gătit. De asemenea, dressing-ul pentru salate poate fi făcut pe bază de apă în loc de ulei, deși acesta va fi mai lichid.


3. Suc


Pentru a te juca puțin cu aroma salatei tale preferate este suficient să renunți la ulei în favoarea sucului. Da, ai citit bine! Sucul proaspăt de legume sau fructe poate înlocui uleiul din dressing-uri. Este mai consistent decât apa și va adăuga savoare. O salată cu spanac și brânză de capră va fi completată cu succes de un dressing pe bază de suc de roșii sau un suc de citrice.


4. Banane


Prăjiturile tale preferate pot fi acum mai sănătoase, dacă înlocuiești uleiul cu banana. Acest fruct este perfect pentru prăjiturile mai dense, asemeni negreselor, datorită texturii sale mai vâscoase. Un lucru benefic de știut este că atunci când decidem să înlocuim uleiul, ar trebui să adăugăm un pic de zer sau puțin mai mult zahăr, pentru ca prăjitura să nu fie crocantă.


5. Avocado


Avocado este un aliment-minune, ce înlocuiește cu usurință uleiul sau untul din unele feluri de mâncare. Tot ce trebuie să faci este sa mărunțești fructul cu ajutorul unui blender. Acesta poate fi folosit împreună cu banana, pentru a înlocui uleiul din prăjituri și este perfect pentru dulciurile ce conțin ciocolata, gustul avocado-ului fiind mascat. De asemenea, folosește-l cu încredere pe poste de dressing, deoarece va adăuga consistent salatelor. Amestecat cu puțină sare și suc de lămâie, avocado este substitutul perfect pentru unt.


6. Lapte de nuci


Laptele de nuci este potrivit pentru supele-crema și pentru sosurile consistente, pentru care te-ai obișnuit să folosești unt. Vestea bună este că poți să prepari acest ingredient chiar la tine acasă. Amestecă o cană cu nuci lăsate la macerat peste noapte cu 4 căni cu apă și apoi scurge acest lapte cu ajutorul unei fâșii de tifon.

Shares
%d blogeri au apreciat: