Trucuri care te vor ajuta să scapi de oboseala matinală

Te simți obosită dimineața chiar dacă dormi suficient? Lucrul acesta se poate întâmpla din cauza unei diete precare, a stilului de viață, a lipsei sportului sau a consumului de alcool.

Iată 5 moduri prin care vei reuși să scapi de oboseala zilnică de dimineață.

1. Duș rece

Un duș rece de dimineață îți va da porția de energie de care ai nevoie. Îți activează sistemul nervos, îți îmbunătățește circulația sângelui și te revigorează de la primele ore ale zilei. Ai grijă ca acesta să fie cu apă rece, pentru a-ți stimula întregul corp și a alunga oboseala.

2. Ceai, cafea sau un suc fresh

O cană caldă de ceai verde, negru sau de cafea își va pune corpul în mișcare. Toate conțin stimulenți care să îți dea energia de care ai nevoie încă de dimineață. La fel și cu sucul de fructe. E bine să îl consumi pe cel de grapefruit sau lime, deoarece acestea sunt perfecte pentru a înlătura oboseala.

3. Un mic dejun bogat

Pregătește-ți un mic dejun sănătos și foarte sățios. Include alimente care îți dau energie, precum fulgii de ovăz, semințe și nuci, fructe sau legume. Este important ca micul dejun să fie bogat în fibre și proteine. Dacă vei mânca corespunzător la micul dejun, vei avea energie pe tot parcursul zilei.

4. Exerciții fizice

Pentru a primi porția necesară de adrenalină, fă o serie de exerciții în fiecare dimineață. Stabilește-ți un program și ai grijă să-l respecți zi de zi. Va stimula circulația sângelui în tot corpul și îți va da energia de care ai nevoie.

5. Program de somn

Dacă vrei să eviți oboseala de dimineață, încearcă să îți stabilești un program de somn pentru fiecare zi. Stabilește-ți o oră de culcare și una de trezire pe care să o respecți zilnic. În acest fel, organismul tău se va obișnui și nu vei mai simți oboseala matinală.

Shares
Optimized by Optimole