Trucuri inedite de sănătate cu beneficii neașteptate

5 trucuri inedite de sănătate cu beneficii neașteptate

Majoritatea sfaturilor pentru menținerea sănătății se referă la sport, alimentație sau odihnă. Știi despre ce vorbim! Ei bine, de data aceasta, îți propunem câteva trucuri inedite (cu adevărat, interesante!) care ne fac să ne simțim mai bine.

5 trucuri inedite, pentru un organism sănătos

Un ceai fierbinte ca să te răcorești!

Deși pare incredibil, o băutură fierbinte te poate răcori mai bine decât un pahar cu apă rece. Acest lucru este confirmat de studii de specialitate, cât și de anumite culturi. Știai că ceaiul fierbinte este băutura potrivită în zilele toride, în India?

Atunci când bei ceva fierbinte, corpul tău percepe această schimbare de temperatură și sporește transpirația. Iar după ce transpirația se evaporează de pe suprafața pielii, te vei răcori în mod natural. Nu spunem că un pahar cu apă rece nu funcționează, doar că pe termen scurt.

Vrei să dormi mai bine? Bea puțină cafea!

Conform unui studiu japonez – care a cercetat modalitățile prin care reprizele de somn pot fi îmbunătățite –, subiecții care au consumat 200 de mg de cofeină, înainte de o repriză scurtă de somn (20 de minute), au fost mai energici și au înregistrat rezultate mai bune la anumite teste, decât cei care au ațipit fără a bea cafeaExistă și explicația!

Secretul constă în faptul că efectul cafeinei începe să se facă simțit atunci când repriza de somn se încheie. În plus, cafeina eliberează creierul de o moleculă numită adenozină, ce amplifică senzația de vigilență.

Nu îți peria dinții imediat după masă

Ai crede contrariul, nu? Se pare că este bine să eviți periajul dinților, imediat după ce ai mâncat sau băut ceva acid (câteva exemple: fructele citrice, băuturile acidulate, roșiile). Efectul alimentelor acide asupra dinților nu este pozitiv, smalțul dinților devenind sensibil. Dacă îți periezi dinții imediat după ce ai consumat alimente din această categorie, îi vei expune la eroziune. Așteaptă între 30-60 de minute, înainte de periaj!

Alte trucuri pentru a te simți bine

Memorie mai bună? Scrie!

Pentru a reține cât mai multe lucruri, scrie, scrie și iar scrie! Deși lucrul la un calculator ne ajută să fim mai eficienți și să ducem la bun sfârșit cât mai multe treburi, memoria noastră nu are parte de prea mult antrenament. Conform unui studiu efectuat în cadrul Universității Indiana, creierul nostru procesează mai profund informația atunci când aceasta este scrisă de mână. În plus, informația va fi reținută și datorită faptului că ochii tăi sunt îndreptăți spre coala de hârtie, revizuind constant detaliile.

Mănâncă mai mult, ca să mănânci mai puțin

O pungă de biscuiți sau covrigi care numără doar 100 de calorii sună bine, însă îți garantăm că foamea își va face simțită prezența. Și asta, la scurtă vreme. Porțiile de carbohidrați nu fac nimic altceva decât să ridice nivelul de zahăr din sânge și să te facă să visezi cu ochii deschiși la… mai mulți carbohidrați.

Cheia este să mănânci alimente consistente! Încearcă să combini covrigeii cu un măr sau încearcă o felie de cașcaval cu un măr. Aceste elemente au un număr mai mare de calorii, însă vor ține senzația de foame la distanță, pentru mai multă vreme.

Shares
Optimized by Optimole