Uleiul din sâmburi de struguri, leacul miraculos împotriva îmbătrânirii

Uleiul de sâmburi de struguri reprezintă unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, contribuind la menținerea elasticității vaselor de sânge și la scăderea nivelului colesterolului.

Ajută de asemenea la prevenirea hipertensiunii arteriale. Are rol de protejare a sistemului circulator, mărind totodată capacitatea de rezistență a sistemului imunitar.


Poate că nu îl întrebuințăm atât de frecvent pe cât ar trebui, poate că unii intre noi nici nu au auzit de el, poate că mulți au ramas fideli clasicului ulei de floarea-soarelui, însă uleiul obținut din sâmburi de struguri beneficiază de anumite proprietăți nutriționale cu adevărat deosebite.

Toamna, după ce strugurii sunt folosiți în diverse procese de vinificație, sâmburii nu se aruncă, ci se presează la rece obținandu-se astfel un ulei special, ușor transparent dar de nuanță galbenă-verzuie, fără un miros aparte, însă cu un gust dulceag și plăcut, ulei la adresa căruia medicii nutriționiști au numai cuvinte de laudă.

​ ​Uleiul din sâmburi de struguri este un produs naturist cu adevărat miraculos și are un gust cu adevărat plăcut care îl face excelent în prepararea unor salate delicioase.

Uleiul de sâmburi de struguri poate fi utilizat și în cadrul prajelilor, însă este de preferat a fi evitat în această variantă căci prin supraîncălzire riscă să piardă o bună parte din proprietățile sale terapeutice. Este de aceea indicat a fi consumat în stare pură, nepreparat.

Consumarea unei lingurițe de ulei de sâmburi de struguri pe zi sau consumarea lui în mod regulat, pe o perioadă de timp îndelungată, reduce cu mult șansele apariției bolilor vasculare, a aterosclerozei, a bolilor de natură circulatorie sau chiar a artritei.


Pentru a mări capacitatea de rezistență a organismului în fața anumitor boli infecțioase se fac chiar cure cu acest ulei, consumându-se zilnic, timp de patru săptămâni, 20 de grame de ulei de sâmburi de struguri.

Studii

Studii recente susțin ca pe lângă substanțele aflate în compoziția sa, sâmburii de struguri conțin anumite substanțe ce împiedică formarea fibroamelor uterine sau a chisturilor ovariene și micșorează riscul apariției cancerului de colon sau a celui de stomac.

Și persoanele suferind de diabet se pot bucura de beneficiile acestui ulei minunat întrucât uleiul de sâmburi de struguri conține doar grăsimi “bune”, de calitate, contribuind în același timp la reglarea nivelului de zahăr din sânge. 100 g ulei din sâmburi de struguri au o valoare energetică de 900 kcal și conțin 71 g grăsimi poli nesaturate, 18 g de grăsimi mono nesaturate și 11 g de grăsimi saturate.


Uleiul de sâmburi de struguri reprezintă unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, contribuind la menținerea elasticității vaselor de sânge și la scăderea nivelului colesterolului.

Beneficii

Ajută de asemenea la prevenirea hipertensiunii arteriale.

Are rol de protejare a sistemului circulator, mărind totodată capacitatea de rezistența a sistemului imunitar.

Uleiul de sâmburi de struguri este bogat în substanțe minerale precum cupru, seleniu, zinc.

În plus, conține vitamina E și vitamina F și protianidine, ce au un efect antiîmbătrânire de 50 de ori mai puternic decât cel al faimoasei vitamine E.

Uleiul de sâmburi de struguri acționează totodată precum un catalizator în ceea ce privește acțiunea vitaminei C în organism și îmbunătățește memoria, împiedicând apariția afecțiunile degenerative ale creierului (boala Alzheimer în cazul persoanelor de vârsta a treia).

Prin acțiunea sa pozitivă asupra vaselor de sânge oculare, uleiul din sâmburi de struguri deține un rol important și în menținerea acuității vizuale.


Uleiul de sâmburi de struguri este deosebit de valoros și în ceea ce privește frumusețea și întreținerea pielii.

Are un efect tonic și revigorant asupra pielii, hidratând pielea și lăsând-o elastică, putând fi folosit de aceea în masajele corporale menite să relaxeze trupul.

Avantajul folosirii acestui ulei pe piele este acela de a fi absorbit rapid în piele și de a o hidrata perfect, nelăsând-o deloc grasă.

 
 
Shares
%d blogeri au apreciat: