Plante miraculoase mai puţin cunoscute

​Există o mulţime de remedii naturiste care, de-a lungul timpurilor, s-au dovedit a fi mai eficiente decât multe medicamente concepute în laborator.


Boswellia


Considerată „tămâia indiană”,Boswellia este benefică în tratarea artritei,a afecţiunilor respiratorii şi a tractului digestiv. Boswellia conţine răşini,printre care cea mai importantă s-a dovedit a fi acidul boswellic,care inhibă declanşarea astmului bronşic,a bolii Crohn şi a colitei ulcerative.


Boswellia se găseşte sub formă de sumplimente alimentare şi trebuie administrate conform instrucţiunilor.


Busuioc sfânt


Originar din India,busuiocul sfânt este utilizat atât în bucătărie,cât şi în medicina alternativă. Busuiocul indian este un remediu în tratarea răcelii şi a gripei.

De asemenea,datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare şi antioxidante,busuiocul sfânt poate trata artita,diabetul colesterolul şi ulcerul gastric.

Această plantă s-a dovedit a fi extrem de benefică pentru ameliorarea simptomelor cauzate de efectul chimioterapiei.


Dacă eşti însărcinată sau îţi doreşti să rămâi gravidă în scurt timp, evită remediile pe bază de busuioc


Arbore de Neem


Uleiul din extract de arbore de Neem este considerat în India un remediu divin deoarece are efecte benefice în tratarea bolilor de piele,a durerilor de articulaţii şi de muşchi.

De asemenea,uleiul de Neem are proprietăţi antifungice,antimicrobiene şi antivirale.

Frunzele acestui copac miraculos sunt folosite chiar şi în bucătărie,pentru că dau mâncărurilor un gust amar unic.


Uleiul de Neem este interzis femeilor gravide sau celor care îşi doresc să rămână însărcinate în viitorul apropiat.


Aloe vera


Cunoscută ca un remediu pentru vindecarea arsurilor,sucul de aloe vera poate fi folosit cu succes şi ca tratament în cazul ulcerului gastric,în detoxificarea organismului,în ameliorarea simptomelor provocate de psoriasis şi  în vindecarea acneei.


Dacă utilizezi pulbere de aloe vera,trebuie să ştii că poate avea efect laxativ. Femeile gravide trebuie să consulte medicul înainte de a începe tratamentul pe bază de aloe vera.


Lemn dulce


Rădăcina de lemn dulce este utilizată frecvent la fabricarea dulciurilor.

Datorită compoziţiei sale,planta s-a dovedit a fi eficientă şi în medicină,mai precis în tratarea tusei,a răcelilor,a ulcerului gastric şi a hepatitei cronice.


Lemnul dulce se găseşte în comerţ sub formă de pulbere sau ceai. Consumul excesiv de lemn dulce poate provoca creşterea tensiunii arteriale.

Shares
Optimized by Optimole