Alimente care te fac mai fericită

Câteva dintre alimentele cele mai bune pentru pielea ta sunt și excelente pentru creierul tău.


1. Somonul


Somonul și alte tipuri de pește bogat în acizi grași Omega 3, cum ar fi heringul, păstrăvul sau halibutul, sunt câteva dintre cele mai bune alimente pentru creier și frumusețe pe care le poți consuma.

Somonul îți face pielea fină și strălucitoare, previne apariția ridurilor și îți întărește părul. În plus, acesta îți îmbunătătește memoria și puterea de concentrare, reduce stresul și previne și tratează depresia.


2. Avocado


Avodao este bogat în vitamina B, grăsimi sănătoase, potasiu, magneziu, fibre și proteine. Ajută la vindecarea acneei, precum și la creșterea și întărirea părului.

Mai mult decât atât, avocado îți îmbunătătește starea de spirit și memoria. În plus, pentru că conține multă vitamina B, reduce stresul și ajută la lupta împotriva depresiei.


3. Fructele de acai


Chiar dacă sunt puțin mai scumpe, aceste fructe exotice au niște proprietăți fantastice, care merită fiecare bănuț! Fructele de acai conțin cantități mari de grăsimi Omega 3, aminoacizi și antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi.

Aceste fructe au fost folosite pentru prevenirea și tratarea depresiei, scăderea stresului gastrointestinal, îmbunătățirea memoriei, vindecarea și tratarea acneei etc.


4. Semințele de chia


Sunt bogate în magneziu, fier, vitamina B, potasiu, fibre, acizi grași Omega 3 și proteine. Doar 1-2 linguri pe zi îți vor asigura unghii și păr mai puternice și o piele mai curată.

De asemenea, ajută la dezintoxicarea organismului, ceea ce este important pentru că acumularea de toxine duce la depresie, dureri de cap, constipație și un ten cu probleme.

Magneziul conținut de semințele de chia ajută la relaxarea sistemului nervos și la diminuarea stresului.


5. Ceaiul verde


E bogat în antioxidanți și conține L-Theanina, care ajută la reducerea stresului și inflamațiilor din corp, luptă împotriva oboselii și îmbunătătește memoria.

Ceaiul verde te ajută să ai un ten curat, previne apariția ridurilor și îți îmbunătătește rezistența și calitatea firului de păr, datorită antioxidanților.


6. Spanacul


E bogat în folați, vitamina B, magneziu, fier, vitamina A, vitamina C, vitamina E, fibre, clorofila și proteine.

Toți acești nutrienți te vor ajuta să ai o memorie mai bună, să fii mai puțin stresată, să ai o piele frumoasă și un abdomen mai suplu.


7. Cacao


Pudra de cacao este cel mai bogat aliment în antioxidanți la suta de grame.

Printre proprietățile ei se numără diminuarea stresului, creșterea nivelului de energie, prevenirea depresiei, îmbunătățirea calității pielii, creșterea și strălucirea părului, creșterea unghiilor, dar și îmbunătățirea sistemului digestiv, datorită conținutului ridicat de magneziu și de fibre.

Shares
%d blogeri au apreciat: