Sfaturi dacă vrei să slăbești cu un job full-time

Programul tău poate fi mereu încărcat, mai ales dacă ai un job full-time, iar acest lucru îți poate pune piedici în lupta cu kilogramele în plus.

Pentru că știm cât de greu poate fi să slăbești atunci când simți că nu mai ai timp de nimic, ți-am pregătit 10 sfaturi care te vor ajuta să ajungi mai ușor la rezultatele dorite.

Programează-ți antrenamentele


Probabil ai o agendă în care îți notezi întâlnirile și îți programezi toate lucrurile pe care trebuie să le faci, inclusiv cumpărăturile. Ce-ar fi dacă în această agendă ți-ai programa și antrenamentele? În felul acesta le vei trata cu seriozitate, la fel ca pe orice altă întâlnire. Poți alege și diferite clase de antrenamente, unde va trebui să ajungi la o oră fixă. Încearcă în fiecare duminică să îți aranjezi programul și să îți notezi antrenamentele pentru săptămâna următoare.

Fă mișcare dimineața


Întâlniri târzii, evenimente seara, ieșiri cu colegii – există foarte multe lucruri care te pot împiedica să faci sport seara, așa că cel mai bine este să încerci să faci asta dimineața. Să te trezești mai devreme ca să faci sport cu siguranță nu va fi ușor, mai ales dacă nu ești o persoană matinală, însă vei vedea că te vei simți mai bine și va deveni curând parte din rutina ta.

Notează-ți caloriile


În trecut ar fi fost dificil să îți notezi caloriile pe o foaie, însă acum datorită diferitelor aplicații totul este mult mai ușor. Încearcă să introduci zilnic în această aplicație tot ce mănânci, în felul acesta vei observa dacă trebuie să consumi mai puține calorii. Totodată poți vedea care sunt cele mai sănătoase alimente și îți poți urmări evoluția.

Pregătește-ți prânzul de acasă


În fiecare duminică încearcă să te gândești la ce ai vrea să mănânci săptămâna următoare la prânz. Dacă îți pregătești singură mâncarea și o iei la birou, vei controla mult mai bine câte calorii consumi. În plus, în felul acesta vei consuma alimente mai sănătoase și nu vei fi tentată de o felie de pizza plină de grăsimi.

Adu-ți variante sănătoase de mic dejun la birou


Este bine să ai mereu la birou opțiuni sănătoase, neperisabile de mic dejun. De exemplu poți aduce fulgi de ovăz, fructe confiate, semințe, nuci, unt de arahide și îți poți pregăti ceva rapid. Dacă te plictisești de fulgii de ovăz, adu-ți dimineața fructe proaspete și iaurt și combină-le. Simplu și sănătos!

Lasă la vedere alimentele sănătoase


În loc să te duci la tonomat pentru o gustare, cumpără-ți câteva fructe și pune-le pe birou în fiecare luni dimineață. Atunci când vrei să mănânci ceva, ia unul din ele și în felul acesta îți vei potoli pofta cu ceva sănătos, plin de vitamine. În plus, probabil nu vei dori să se strice, așa că vei fi puțin forțată să consumi zilnic câte un fruct.

Încearcă să găsești un mod convenabil de a merge la sală


Dacă îți este greu să îți faci antrenamentele deoarece programul de la locul de muncă este prea încărcat, încearcă să îți găsești o sală aproape de job. În felul acesta poți merge înainte de muncă sau în pauza de masă. În plus, este posibil ca în unele locuri să îți poți închiria un dulap în care poți să îți lași echipamentul sau hainele pentru birou.

Stabilește antrenamente împreună cu alți oameni


Pentru a mai schimba din când în când atmosfera de la antrenamente, întreabă-ți colegii dacă vor să iasă la alergat după orele de muncă. Să ai un partener de fitness pe care te poți baza te poate motiva. În plus, cu o persoană lângă tine totul va fi mai distractiv!

Fă-ți o regulă atunci când vine vorba de băuturi: alege una singură


Atunci când ieși după muncă împreună cu colegii încearcă să nu consumi foarte multe băuturi alcoolice. Poți alege un pahar de vin, care se bea mai încet și în felul acesta vei evita o mulțime de calorii. Până vei termina paharul de vin, cei mai mulți colegi probabil se vor gândi să meargă acasă.

Strecoară-ți un antrenament și în weekend


Dacă în timpul săptămânii nu poți merge la un antrenament, încearcă să îl faci în weekend, de exemplu sâmbătă dimineață. Desigur vei prefera să îți petreci diminețile în pijamale, însă vei fi plină de energie tot weekend-ul dacă vei face sport.

Shares
Optimized by Optimole