Beneficiile ceaiului de cuișoare

Consumul ceaiului de cuișoare este un mod revigorant și delicios de a vă stimula aportul de nutrienți și de a trata în mod natural anumite condiții de sănătate.


Cuișoarele sunt o sursă bogată de eugenol, un puternic antioxidant, precum și alți nutrienți și vitamine, cum ar fi vitamina C, flavonoide, fibre, calciu și anumiți acizi grași omega-3. Ceaiul de cuișoare a fost preparat timp de secole și este folosit în multe remedii pentru sănătate.


Principalele beneficii ale ceaiului de cuișoare includ capacitatea de a îmbunătăți digestia, de a ameliora constipația, de a apăra pielea împotriva infecțiilor și de a ajuta la pierderea în greutate.


Infecții sinusale


Studiile au constatat că acest ceai poate ajuta la ameliorarea inflamației în sinusuri, în timp ce abordează infecția subiacența care a cauzat simptomele.


Digestie


Când beți acest ceai, producția de salivă și a sucurilor gastrice crește, ambele fiind necesare pentru o digestie eficientă.


Febra


Proprietățile naturale antiinflamatoare ale ceaiului de cuișoare îl fac o modalitate ideală de a reduce febra. De-a lungul generațiilor, a fost administrat pentru a întări sistemul imunitar și de a slăbi febra.


Paraziți intestinali


Acest ceai are proprietăți antibacteriene, anti-fungice și anti-parazitare, astfel încât în acele părți ale lumii în care paraziții intestinali sunt încă o problemă majoră, acest ceai rămâne foarte popular.


Artrita


Abilitățile antiinflamatorii și analgezice ale eugenolului sunt bine concentrate și au fost legate de mai puțin disconfort și durere în articulații pentru cei care suferă de artrita reumatoidă. Se poate aplica direct pe piele, în zona dureroasă.


Pierdere în greutate


Orice ceai care poate stimula metabolismul și poate furniza substanțe nutritive cheie poate ajuta la scăderea în greutate, iar ceaiul de cuișoare nu este o excepție.


Atenție! Administrarea cuișoarelor este contraindicată persoanelor care au probleme cu coagularea sângelui sau care urmează să facă o intervenție chirurgicală, femeilor însărcinate și celor care alăptează, precum și copiilor mici. De asemenea, supradozarea irita sistemul nervos central.


Shares
Optimized by Optimole