Cheesecake cu fructe de pădure și rodie

Ingrediente

150 g rodie
Pentru blat:
250 g migdale hidratate
130 g curmale
Crema de brânză dulce:
500 g caju hidratat
200 ml suc de lămâie
250 g miere
400 ml ulei de cocos
70 g unt cacao
Topping de fructe de pădure:
150 g fructe de pădure
35 g tărâțe de psyllium pudră
150 g miere
Decor:
flori comestibile sau fructe de pădure
Înlocuitor pentru miere:
450 g gem de curmale

Mod de preparare:

Pregătire anterioară: migdalele și caju-ul se spală în jet de apă puternic și se lasă la hidratat peste noapte, în vase diferite. Înainte de a fi folosite în reteţă se clătesc foarte bine. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.
Se pregătește blatul, astfel: Introducem în blender migdalele și curmalele și mixăm până ce compoziția devine o pastă lipicioasă.
Se montează blatul într-un inel culinar cu fund detașabil. Se toarnă blatul în formă și se nivelează cu ajutorul degetelor sau a unei linguri.
Se prepară crema de brânză dulce, astfel: Introducem în blender caju-ul, sucul de lămâie, mierea, uleiul de cocos și untul de cacao. Se amestecă până se transformă totul într-o pastă cremoasă. Dacă îndulcim cu curmale în loc de miere, preparăm gemul de curmale astfel: se introduc curmalele în cana blenderului și se cuprind cu apă. Se mixează foarte bine până se transformă într-o pastă. Gemul se adaugă alături de celelalte ingrediente din cremă.
În inelul culinar, adăugăm peste blat, jumătate din compoziția cremei de brânză dulce.

Adăugăm un strat de rodie

Peste stratul de rodie adăugăm cealaltă jumătate din compoziția cremei de brânză

Se prepară toppingul de fructe de pădure, astfel: se introduc în blender fructele de pădure, pudra de psyllium și mierea sau gemul de curmale și se blenduiesc până se transformă într-o pastă.

Se toarnă toppingul de fructe de pădure peste stratul de cremă de brânză. Se lasă 15 minute la congelator și apoi se decorează.

Decor: se folosesc flori comestibile sau fructe de pădure.

Shares
Optimized by Optimole