Cum sa scapi de celulita cu ajutorul uleiurilor esentiale

Celulita reprezintă, în linii mari, inflamația țesutului gras subcutanat.


Toate femeile au celulită, însă din păcate nu există un tratament minune  care să o trateze definitiv, ci doar tratamente care îi pot îmbunătăți  aspectul.

Sunt multe cauze care duc la formarea celulitei, începând de la alimentație și lipsa exercițiilor fizice de tonifiere, până la hidratarea slabă a  organismului, circulația limfatică defectuoasă, dezechilibrele hormonale și  moștenirea genetică.


Dieta cu uleiuri esențiale: îți taie pofta de mâncare și te ajută să  slăbești
Uleiurile esențiale și-au dovedit de-a lungul timpului eficiența în combaterea celulitei, de aceea poți apela și tu la ele în cazul în care  vrei să ai o piele mai frumoasă și mai fermă.


Ce uleiuri esențiale alegi pentru a combate celulita


Uleiurile esențiale sunt îndelung lăudate pentru efectele lor antioxidante,  detoxifiante, emoliente, hrănitoare, de combatere a retenției apei și de  îmbunătățire a circulației, însă nu toate dau cele mai bune rezultate în  combaterea celulitei.


Câteva uleiuri esențiale pătrund mai adânc în straturile pielii, hrănind-o  optim și oferindu-i vitamine și minerale prețioase.

Astfel, după o  utilizare de câteva săptămâni, vei observa că pielea ta este mai fermă, iar  aspectul de coajă de portocală începe să capete mai multă uniformitate și  netezime.

Uleiuri esențiale prietene cu silueta


Iată câteva dintre cele mai eficiente uleiuri esențiale împotriva celulitei:
– lămâie
– lemn de cedru
– mușcată
– chiparos
rozmarin
busuioc
salvie
– patchouli
grapefruit
– lavandă
– ienupăr
oregano
– țelină
– geranium


Pași de urmat pentru o acțiune optimă a uleiurilor esențiale asupra  celulitei


Dacă vrei sa obții rezultate optime și rapide cu uleiurile esențiale  împotriva celulitei, îți sugerăm să urmezi câțiva pași necesari pentru  pregătirea pielii.

După ce urmezi pașii de mai jos, aplică uleiurile  esențiale prin masaj circular pe abdomen și posterior și prin mișcări de  jos în sus pe picioare, pentru a stimula circulația.


1. Exfoliază pielea


Exfolierea pielii este cel mai important pas pentru combaterea celulitei, întrucât este eliminat stratul de celule moarte.

Dacă nu ai exfolia pielea, uleiurile esențiale s-ar absorbi rapid în stratul de celule moarte și nu ar  ajunge să pătrundă adânc în piele pentru a o tonifia.


Pentru exfoliere, poți folosi o lufă, un scrub de calitate sau chiar un scrub din ingrediente la îndemână (zaț de cafea, de exemplu).


2. Folosește apa călâie spre rece


Apa călâie, mai mult rece decât caldă, îmbunătătește circulația, la fel ca  exfolierea. Astfel, uleiurile esențiale vor acționa mai bine asupra  celulitei.


Amestecuri de uleiuri esențiale pentru combaterea celulitei


Uleiurile esențiale acționează bine individual, însă pentru rezultate și  mai bune poți alege să combini 2 sau mai multe uleiuri esențiale.

Shares
%d blogeri au apreciat: