Alimente care îți sporesc productivitatea

Atunci când constați că cofeina nu te ajută să te abții din a visa ochii deschiși… la un pui de somn, poate ar trebui să iei în considerare o alimentație care să-ți sporească productivitatea.


Îți recomandăm alimentele ce-ți facilitează o putere mai mare de concentrare.


Fructe de pădure


Nu e cazul să faci mofturi, pentru că orice tip de fructe de pădure abundă în antioxidanți ce luptă cu stresul oxidativ (inclusiv cu cel neuronal) și agenți anti-inflamatori, luptând astfel cu declinul cognitiv.


Albuș de ou


Albușul de ou este bogat in colină, zinc și conține o cantitate de acizi grași care ajută la dezvoltarea și la buna funcționare a creierului, iar studii recente sugerează că ar reduce și nivelul colesterolului


Ulei de nucă de cocos


Poate nu e cazul să iei lecitină… deocamdată. O singură linguriță de ulei de nucă de cocos pe zi sprijină activitatea creierului și reduce pierderea memoriei odată cu înaintarea în vârstă. Mai mult, acest aliment natural menține sănătatea colonului.


Avocado


Acest fruct se găsesc grăsimi monosaturate din abundență, vitamina K și acid folic, iar toate aceste substanțe îmbunătățesc concentrarea, memoria, funcțiile creierului și pot preveni formarea cheagurilor de sânge.


Ceai verde


Înlocuiește a doua cafea cu un ceai verde sau cu matcha dacă îți dorești să-ți îmbunătățești capacitatea de concentrare pe parcursul zilei. Acest ceai conține teanină, o substanță care te va menține într-o stare alertă și te va ajută să te concentrezi.


Somon


Porteinele din somon conțin aminoacizi care sunt esențiali pentru a-ți menține creierul în formă.

Însă mai mult decât atât, acizii Omega 3 din compoziția chimică a acestui pește stimulează reînnoirea celulelor neuronale și încetinește declinul cognitiv.


Ciocolata neagră


Atenție! Ciocolata neagră crește nivelul serotoninei și endorfinei din creier, iar acești neurotransmitatori sunt asociați cu fericirea dar și cu entuziasmul pentru viață sau puterea de concentrare.

Shares
%d blogeri au apreciat: