Beneficiile uleiului de cânepă

  ​Uleiul de cânepă este pur și simplu extraordinar. Este cunoscut faptul că are un efect incredibil pentru pielea noastră, însă știi care sunt celelalte beneficii?


Iată 8 motive care te vor convinge că ar trebui să folosești mai des uleiul de cânepă.


Cânepa este considerată un superaliment datorită bogăției de nutrienți și grăsimi sănătoase, iar uleiul de cânepă poate fi folosit în numeroase feluri pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate. Iată cum:


O piele frumoasă


Uleiul de cânepă este bogat în nutrienți și conține mixul perfect de Omega 3 și Omega 6. Acești acizi grași sănătoși sunt esențiali pentru o piele sănătoasă și frumoasă. Uleiul de cânepă este de asemenea o sursă extraordinară de acid linoleic care ajută la reducerea inflamațiilor și în tratamentul acneei.


Un păr superb


Uleiul de cânepă conține ceramide care ajută la păstrarea unui nivel optim de uleiuri naturale în podoaba noastră capilară. Consumul de ulei de cânepă sau o mască săptămânală care să îl conțină ajută la păstrarea sănătății și frumuseții părului. În plus, conferă strălucire șuvițelor tale și contribuie la păstrarea unui nivel optim de hidratare a scalpului.


Un nivel hormonal optim


Cânepa este o sursă bogată de GLA (Acid gamma-linolenic), un acid gras Omega 6. Numeroase studii au arătat că acest acid contribuie la păstrarea unui nivel optim al hormonilor. În plus, suplimentele cu GLA pot ajuta la ameliorarea simptomelor premenstruale, dar și la reducerea crampelor și a durerilor menstruale.

​Imunitate crescută


Cânepa este benefică din mai multe motive, dar unul dintre cele mai importante este calitatea grăsimilor bune pe care le oferă. Acizii grași sunt esențiali pentru un sistem imunitar puternic.

Uleiul de cânepă conține doze concentrate de endocanabinoizi, un grup de compuși lipidici care are numeroase beneficii pentru organismul uman și pe care corpul nostru îl produce și în mod natural. Aceștia ajută la obținerea unui echilibru al sistemului nostru imunitar.


Contribuie la sănătatea sistemului nervos


Acizii grași sunt esențiali pentru sănătatea sistemului nostru nervos și a creierului. Nervii care comunică cu creierul sunt protejați de un strat de fosfolipide, electroizolant, cunoscut sub numele de mielină. Mielina este esențială pentru vindecarea și îngrijirea sistemului nervos.

Un consum corespunzător de acizi grași este necesar și pentru prevenirea deteriorării creierului și sistemului nervos. Așa cum am precizat și mai sus, uleiul de cânepă este o sursă excelentă de acizi grași deci ar trebui să îl incluzi mai des în alimentația ta.


O inimă mai sănătoasă


Nu este nicio surpriză faptul că acizii grași esențiali ajută la sănătatea inimii. Dr. Johanna Budwig, nominalizată de șapte ori la Premiul Nobel, a descoperit că doze mari de acizi grași esențiali au ajutat la tratarea unor afecțiuni la nivelul inimii.

Același acid linoleic care face ca uleiul de cânepă să fie extraordinar pentru piele poate de asemenea să coboare nivelul de colesterol rău și să prevină acumularea de grăsimi saturate la nivelul arterelor.


Uleiul de cânepă este o sursă excelentă de antioxidanți


Uleiul de cânepă nu conține numai grăsimi sănătoase, ci este și bogat în vitamina E, un antioxidant esențial pentru pielea noastră, dar și pentru starea noastră generală de sănătate. Este cunoscut faptul că antioxidanții neutralizează radicalii liberi, cei care sunt responsabili de modul în care îmbătrânim și care sunt cauzați în principal de factori de mediu cum ar fi poluarea, radiațiile, fumatul și pesticidele.


Îți îmbunătățește dispozitia și starea de bine


Încă unul dintre beneficiile acizilor grași esențiali este îmbunătățirea stării de bine. Mai multe studii au arătat că suplimentele bogate în Omega 3 pot atenua simptomele unor afecțiuni precum ADD/ADHD, chiar și autism.

Endocanabinoizii pe care îi găsim în uleiul de cânepă sunt și ei esențial pentru o stare de bine și pot fi de real ajutor în combaterea depresiei și anxietății.

Shares
%d blogeri au apreciat: