Medicină indiană

Medicina vindecătoare Ayurveda

Medicina tradițională vindecătoare Ayurveda este o știință ce datează și evoluează de peste 3000 de ani. Se bazează pe metode holistice și naturale de vindecare ce implică folosirea anumitor plante medicinale în formă integrală, pură, cu structură intactă.  

Iată câteva informații dovedite în studii științifice, mai puțin cunoscute, despre cele mai populare plante și formule ayurvedice:

ASHWAGANDHA, ANTISTRES NATURAL ȘI SUPER-IMUNITATE 

Ashawagandha (Withania somnifera) este o plantă medicinală folosită de mii de ani în Ayurveda pentru controlul stresului (prin echilibrarea și scăderea nivelul de cortizol), anxietății, libidoului și a lipsei de energie

Ce nu știai probabil despre Ashwagandha? 

Studiu clinic (pe oameni) al Universității Naționale de Medicina Naturistă, Portland, USA

2 lingurițe dintr-un extract lichid de Ashwagandha consumate împreună cu un pahar cu lapte de 2 ori pe zi timp de 4 zile a îmbunătățit în mod seminificativ activarea celulelor imunitare (albe). Cea mai pronunțată activare a avut loc în cazul celulelor imunitare de tip CD56+ denumite „Natural Killers”, componente principale ale sistemului imunitar. Aceste celule joacă un rol critic în răspunsul organismului la gripă, răceli, tumori sau infecții. De asemenea, s-a înregistrat o creștere semnificativă a celulelor imunitare de tip T CD4+ și o creștere ușoară a celulelor T CD8+ dar și a celor de tip B. 

Concluzie: În afară de a fi un adaptogen puternic și eficient, Ashwagandha este și un puternic imunomodulator natural

Sfat 1:  În cazul în care folosiți Ashwagandha, consumați pulberea sau administrați capsulele de Ashwagandha certificată organic împreună cu jumătate de pahar cu lapte de vacă cald în loc de apă sau alte lichide. 

 Sfat 2: Pentru întărirea imunității, protejarea și ingrijirea sistemului respirator consumați împreună cu Ashwagandha ceai Tulsi (Occimum sanctum) fierbinte, de două ori pe zi. Este dovedit științific că are un efect benefic în cazul infecțiilor virale și un decongestionant eficient al căilor respiratorii inferioare și superioare. Tulsi este disponibil atât sub formă de ceai cât și sub formă de capsule, inclusiv în formula ORGANIC INDIA Immunity.

Medicina vindecătoare ayurveda este cunoscută pentru efectele ei benefice. Totuși, dacă suferiți de o anumită afecțiune, consultați medicul dumneavoastră înainte de a administra aceste produse. Mai ales dacă aveți o problemă a sistemului imunitar sau o boală autoimună, aceste suplimente trezind și activând sistemul imunitar, pot avea efecte asupra stării dumnevoastră de sănătate.

Suplimentele alimentare au efecte, atunci când sunt administrate pe termen lung și cu consecvență, efectele lor nu se manifestă imediat, ca în cazul medicamentelor. Ele acționează asupra echilibrelor subtile ale organismului, acționând treptat și adaptându-se la echilibrele organismului.

organicindia.ro

NEEM, ANTIBIOTIC NATURAL CU SPECTRU LARG

Neem (Azadirachta indica) este un arbore veșnic tânăr, ale cărui componente precum scoarța, frunzele, florile și vlăstarii conțin, printre alți compuși, alcaloizi, steroizi, tanini, terpenoide, flavonoide, polfenoli și saponine. În Ayurveda este recomandat pentru ulcer, infecții microbiene, bacteriene, fungice și virale, tumori, paraziți intestinali și probleme ale pielii precum acneea.  Pentru proprietățile sale vindecătoare, În Ayurveda Neem este denumit “Farmacia naturii”. 

Studiu Publicat în revista Nature and Science

Extractul din frunze de Neem a demonstrat acțiune antimicrobiană împotriva bacteriei Salmonela (Salmonella typhi) și a ciupercii Candida (Candida albicans). 

TRIPHALA, MAI MULT DECÂT O FORMULĂ PENTRU DIGESTIE ȘI CURĂȚAREA COLONULUI

Triphala este una dintre cele mai renumite formule Ayurvedice considerată a avea efecte benefice asupra întreg tractului gastrointestinal. 

Un studiu clinic pe pacienți cu probleme gastrointestinale, efectuat in anul 2014, relevă faptul că administrarea Triphala a redus constipația, mucusul, durerile abdominale, hiper-aciditatea și flatulența, fără efecte adverse. În plus, consumul de Triphala a fost asociat cu scăderea nivelului colesterolului total, a trigliceridelor și a greutății corporale prin reducerea procentului de grăsime corporală.  Studiile mai relevă faptul că Triphala are efecte în scăderea nivelului glucidelor fiind un supliment natural indicat în diabet. Se menționează în studii faptul că efectul hipoglicemic al acestei formule este similar cu al unor susbtanțe chimice de sinteză precum acarboza și miglitolul. Fiind unul dintre cele mai antioxidante formule cunoscute până în prezent, Triphala are o acțiune puternică la nivel celular dar și pentru sănătatea ochilor. Studiile în laborator pe șoareci au arătat că într-un grup experimental căruia i s-a administrat Triphala a avut o incidență de cataractă de doar 20% față de 100% în grupul căruia nu i s-a administrat formula. De asemenea, mai puțin cunoscut este efectul, dovedit științific, anti-îmbătrânire a pielii umane. În laborator Triphala a demonstrat faptul că stimulează producția de colagen-1, genele ce sintetizează elastina și genele antioxidante responsabile pentru producția celuleor antioxidante SOD-2. Triphala inhibă producția de melanină și hiperpigmentarea datorită prezenței fitochhimicalelor protective.   

Tot dovedit științific este și faptul că acidul galic și quercitina din componența Triphala promovează dezvoltarea bifidobacteriilor și a speciilor benefice de lactobacili, în timp ce limintează dezvoltarea bacteriilor dăunătoare precum E. Coli. În plus polifenolii precum acidul chebulinic sunt transformați de flora digestivă umană în metaboliți cu rol în prevenirea distrugerilor oxidative.

organicindia.ro
Shares
%d blogeri au apreciat: