Pui chinezesc cu sos de lămâie

Rețeta zilei este Pui chinezesc cu sos de lămâie.

INGREDIENTE:

500 g piept de pui

80 g amidon

80 g faina

ulei pentru prajit

Pentru marinata si sos:

50 ml apa

30 ml suc lamaie

40 g zahar tos (sau 60g daca lamaia este foarte acra)

1 lingura vin chinezesc

1 lingura sos soia

pentru finalizat sosul:

1 lingura miere albine

2 lingurite amidon

Pentru decor – optional

1 lingura seminte de sunsan

Mod de preparare:

Am taiat pieptul de pui julienne. Am presarat putina sare peste carne.Intr-un castron am pregatit o marinata din apa, soia, suc lamaie, zahar, vin chinezesc.

Am pus pieptul de pui in marinata, am amestecat astfel incat toate bucatile se ajunga in aceasta, apoi am pus vasul in frigider 30 minute.

In acest timp mi-am pregatit wok-ul pentru prajit, apoi am cernut intr-un bol faina si amidonul si le-am amestecat cu putina sare. Dupa 30 minute am pus pe rand bucatile de pui in faina cu amidon si le-am rostogolit pana s-au acoperit bine cu acestea. Am pastrat marinata pentru sosul final.

Am incins in wok ulei, am pus bucatile de pui si le-am prajit pana s-au rumenit uniform. Daca wok-ul este prea mic le prajiti pe rand.

Cand am terminat de prajit carnea, am turnat peste aceasta marinata in care am adaugat in prealabil mierea de albine si amidonul si am avut grija sa amesteca pana cand s-a dizolvat amidonul.

Am amestecat rapid in wok, avand grija ca toate bucatile de pui sa fie unse cu sosul de lamaie cu miere de albine. Intr-un minut am oprit focul, sosul dadea semne ca se ingrosa, apoi am presarat seminte de susan.

Shares
%d blogeri au apreciat: