Ulei de bergamota

Uleiul de bergamotă, beneficii, efecte și utilizări

Presat la rece din coaja fructului de bergamotă, uleiul esențial este unic și se obține
din cel mai delicat fruct dintre cele folosite în obținerea uleiurilor de citrice, fiind apreciat pentru
calitatea aromei sale.

 • Uleiul de bergamotă se utilizează frecvent la masajul terapeutic, datorită acțiunii sale calmante
  la nivelul pielii.
 • Este utilizat într-o mare varietate de parfumuri, creme, loțiuni, săpunuri și produse pentru
  îngrijirea tenului, datorită parfumului și proprietăților sale calmante.

DESCRIEREA PRODUSULUI

Bergamota este cea mai delicată dintre plantele citrice, necesitând o climă și un sol special pentru a se putea dezvolta. În Grecia, fructele încă necoapte sunt consumate cu lingura, ca desert sau alături de cafea. Uleiul de Bergamotă este unic între uleiurile de citrice și datorită faptului că binedispune și calmează în același timp.
Planta se utilizează de sute de ani pentru efectul său calmant și de reîntinerire a tenului.

Cum funcționează?

Bergamota face parte din familia citricelor. Este cea mai delicată dintre plantele de citrice și se prezintă ca o încrucișare între lămâie verde și grapefruit. În Italia, fructul nu este consumat ca atare de obicei, din cauza gustului său amar. În mod tradițional, planta este cultivată preponderent pentru uleiul esențial, însă, datorită studiilor recente care au arătat beneficiile consumului de suc proaspăt de bergamotă, cererea pentru aceasta a crescut.

Uleiul esențial se obține prin „răzuirea” cojii (ca și cu o răzătoare pentru brânză), folosind echipamente speciale. Aceste echipamente de răzuire sunt scufundate în apă suficient cât pentru a acoperi lamele, iar în momentul răzuirii cojii, uleiul este eliberat în apă. Fructul rămas după îndepărtarea completă a cojii arată ca o minge mică pufoasă. Uleiul este apoi separat de apă într-o centrifugă, unde este procesat cel puțin de două ori.

Bergamotă

UTILIZĂRI

 • Adaugă una-două picături în loțiunea de curățare a tenului pe care o prepari în casă.
 • Aplică-l pe piele la duș și bucură-te de acțiunea sa de purificare a pielii.
 • Combină-l cu Ulei de Cocos Fracționat pentru a obține un ulei de masaj cu efect calmant.

INDICAŢII DE UTILIZARE

 • Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș.
 • Pentru baie, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș.
 • Pentru utilizarea ca parfum, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

PRECAUŢII

Posibilă sensibilitate cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Solicită sfatul medicului dacă ești gravidă sau sub tratament. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile. A se evita razele UV timp de 12 ore după aplicare.

Ceaiul Earl Grey și Bergamota

Știai că bergamota este o componentă cheie a ceaiului Earl Grey? Datorită uleiului esențial de bergamotă, te poți bucura de o ceașcă de Earl Grey ori de câte ori dorești! Transformă rapid și simplu ceaiul negru obișnuit în Earl Grey, cu câteva picături de ulei esențial. Reține că atunci când adaugi uleiuri esențiale în alimente sau băuturi, mai puțin înseamnă mai mult. Începe cu o picătură mică și ajustează progresiv cantitatea.

Dacă dorești să comanzi ulei de bergamotă de puritate înaltă care garantează efectele cele mai bune, completează formularul de mai jos.


Shares
Optimized by Optimole