Burger raw vegan

Ingrediente (5 bucăți)

Pentru chiftea:

150 g migdale hidratate

50 g morcov

50 g ardei gras roşu

1 cățel usturoi

1 lingură pudră de psyllium

50 g ceapă albă

0.5 linguriță curry

0.5 linguriță turmeric

2 linguri sos de soia

2 linguri ulei

0.5 legătură mărar

0.5 legătură pătrunjel

50 g țelină

sare neiodată

piper

Pentru maioneză:

150 g caju hidratat

3-4 bucăți curmale

1 cățel usturoi

20 ml zeamă de lămâie

0.5 lingură turmeric

60 ml apă

sare

Pentru sosul de roșii:

o roșie

10 g roșii deshidratate

un ardei gras

10 ml ulei de măsline

sare

piper

Decor:

salată verde

radicchio

mix de germeni

 Mod de preparare

Pregătire anterioară:

Migdalele și caju-ul se spală în jet de apă puternic și se lasă la hidratat, în vase diferite. Minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în rețetă se clătesc foarte bine. Apa în care au stat la hidratat nu se folosește.

Se introduc în blender ingredientele pentru burger: migdale, morcov, țelină, ardei gras roșu, ceapă, usturoi, pudră de psyllium, curry, turmeric, sare, piper, sos de soia și ulei. Se mixează până se mărunțesc ingredientele. Textura trebuie să rămână mai mare, nu foarte fină.

Verdeața (pătrunjelul și mărarul) se toacă și se amestecă cu umplutura obținută în blender.

Întinde umplutura pe un blat. Decupează burgerii cu ajutorul unei forme rotunde sau a unui pahar. Așază burgerii pe hârtia de copt de pe tava deshidratorului. Lasă burgerii la deshidratat timp de 6 ore, la o temperatură de 45 grade Celsius.

Pregătire maioneză vegetală: Introducem în blender caju-ul hidratat, curmalele, usturoiul, zeama de lămâie, turmericul, apa și sarea. Se amestecă bine în blender până se transformă totul într-o cremă. La final, transferăm maioneza într-un vas.

Pregătire sos de roșii: Introducem în blender roșia prospătă, roșiile deshidratate, ardeiul gras, uleiul de măsline, sarea și piperul. Amestecăm bine până se transformă într-o cremă omogenă. Apoi, transferăm sosul de roșii într-un vas.

Pentru montarea burgerului putem folosi, în afară de crema de maioneză și sosul de roșii, diverse legume, precum castraveți, roșie proaspătă, rondele de ceapă. Burgerul poate fi „îmbrăcat” în foaie de salată/radicchio. La final, decorăm cu mix de germeni.

Shares
Optimized by Optimole