Tot ce trebuie să știi despre dieta Paleo

  ​Dacă te uiți constant pe Instagram sau Pinterest în căutare de sfaturi despre nutriție, cu siguranță ai dat peste diverse sugestii ce țin de acest regim – iată tot ce trebuie să știi despre dieta Paleo.


Rețete, imagini cu preparate sau liste de cumpărături – le găsești pe toate fie pe conturile de nutriție de pe Instagram, fie pe Pinterest. Dar ce înseamnă, de fapt, să mănânci „paleo’? Iată tot ce trebuie să știi despre dieta Paleo.


În primul rând, această dietă sau, mai bine zis, stil de viață, se ghidează, așa cum îi spune și numele, după regimul alimentar pe care îl aveau strămoșii noștri, oamenii care trăiau în era paleolitică. Poți fi sigură că nu aveau cum să consume mâncăruri procesate și nici măcar cereale așa că se hrăneau cu legume, fructe și nuci în principal.


Adevărul este că oamenii paleoliticului nu aveau tehnologia necesară pentru a face majoritatea alimentelor care există astăzi pe rafturile supermarketurilor: semipreparate, pâine, biscuți, prăjituri, chipsuri, lactate, alcool sau zahăr. ​Dieta Paleo este, într-adevăr, o dietă destul de greu de urmat, așa că iată tot ce trebuie să știi despre ea și câteva sfaturi care să te ajute în cazul în care te-ai hotărât să îți schimbi stilul de viață.

Trebuie să faci o tranziție graduală


Nu îți imagina că te trezeșți într-o dimineață și îți schimbi dieta radical. Acest lucru este valabil pentru orice fel de schimbare pe care vrei să o instaurezi în viața ta. Ia lucrurile ușor, introdu anumite alimente în dieta ta gradual și scoate alte alimente. Trebuie să fii conștientă că cele mai simple lucruri cu care ești obișnuită de atât de mult timp nu îți vor mai fi permise acum: pâinea, cafeaua sau cerealele.


Mesele sunt destul de repetitive


Dacă ești obișnuită cu o foarte mare varietate atunci când vine vorba despre mesele de zi cu zi, trebuie să fii conștientă de faptul că dieta Paleo nu vine la pachet cu atât de multe variante de mese. Există doar câteva ingrediente pe care le poți combina în destul de puține moduri. Nu-ti face griji însă, cum spuneam și la început, Pinterest-ul este plin de rețete și idei de ce îți mai poți găti conform dietei Paleo.


Ți-ar putea lipsi niște nutrienți din regimul alimentar


Deși în cadrul dietei Paleo consumi multe fructe și legume nutritive, lactatele nu sunt permise așa că, în timp, ai putea da dovadă de deficiență de calciu și vitamina D. Câteva bune surse care sunt permise în această dietă ar fi broccoli, migdale, pește sau ciuperci.

Shares
%d blogeri au apreciat: