7 alimente care îți pot prelungi viața

Toți ne dorim să avem o viață lungă și frumoasă și știm că sunt multe lucruri pe care le putem face pentru a ne menține tineri și sănătoși.

Unul dintre aceste lucruri este o dietă diversificată, bogată în fructe și legume. Iată câteva alimente minune care nu ar trebui să îți lipsească din bucătărie.

1. Usturoiul

Poate nu miroase bine, însă este extrem de benefic pentru sănătate. Conform studiilor, usturoiul conține anumite componente care pot stopa dezvoltarea celulelor cancerigene. În cazul femeilor, usturoiul poate preveni în primul rând apariția cancerului de colon. Îl poți consuma în stare naturală sau îl poți folosi la supe, sosuri, produse marinate sau dressing-uri pentru salată.

2. Un avocado cremos este întotdeauna o alegere inspirată

Avocado este o sursă importantă de grăsimi sănătoase capabile să scadă cantitatea de colesterol nesănătos și să crească cantitatea de colesterol bun. Asta înseamnă că este capabil să scadă riscul apariției bolilor de inimă, acestea fiind principala cauză de deces în multe țări. Avocado poate fi foarte ușor asortat la orice salată sau îl poți folosi pentru a găti guacamole sau tartar de somon.

3. Ce zici de puțină ciocolată?

Secretul este să alegi ciocolată neagră și să nu te lași ispitită de multitudinea de variante cu lapte. Cu cât este mai mare conținutul de cacao, cu atât mai bine. Experții recomandă să consumăm numai ciocolată cu minim 70% conținut de cacao. Conține antioxidanți care ne protejează de tot felul de probleme de sănătate, inclusiv probleme cu inima. Câteva tablete pe zi sunt suficiente.

4. O mână de nuci sau migdale = tot ce îți trebuie pentru o gustare sănătoasă

Nu numai că sunt foarte gustoase, dar conțin și cantități importante de antioxidanți. Antioxidanții luptă cu radicalii liberi care grăbesc îmbătrânirea prematură și măresc riscul de apariție a cancerului. Ultimele cercetări au arătat că nucile, alunele și migdalele ajută la scăderea nivelului de colesterol și te ajută să îți păstrezi silueta.

5. O roșie mare și zemoasă

Roșiile conțin cantități importante de licopen, un antioxidant foarte puternic în lupta cu celulele canceroase. Roșiile mai conțin vitamina C, care ajută la creșterea imunității. Roșiile pot fi consumate atât crude cât și ca ingredient în diverse mâncăruri și sosuri. Cu cât mănânci mai multe, cu atât vei fi mai sănătoasă.

6. Uleiul de măsline nu trebuie să lipsească din casă

De ce? Pentru că are în componența sa grăsimi sănătoase care îți mențin în formă creierul și inima. Cele mai multe studii au arătat că, dacă consumăm în mod regulat ulei de măsline, reducem considerabil riscul unui posibil infarct.

7. Un pahar de vin roșu

Vinul roșu conține resveratrol, o substanță cu multe beneficii pentru organism, printre acestea reducerea nivelului de colesterol, scăderea riscului de apariție a cancerului sau întârzierea semnelor de îmbătrânireLimitează-te însă la un pahar pe zi, sugerează experții.

Shares
Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: