Chlorella-Alga miraculoasă care detoxifiază organismul

Chlorella, ca și sora ei spirulina, este una dintre cele mai vechi specii de alge cunoscute de pe planetă.

Indiferent de formele în care e consumată, pulbere sau capsule, chlorella este un supliment alimentar natural care energizează organismul, hrăneşte și susține sănătatea sistemului imunitar, regenerează şi detoxifiază organismul de contaminarea cu metalele grele din mediu sau mâncare, reduce inflamaţiile, susţine funcţionarea optimă a creierului, sistemului digestiv şi ficatului.

În plus te protejează de radiaţii şi te poate ajuta să slăbeşti sănătos.


Ce este chlorella?

Chlorella este o algă verde, unicelulară, de dimensiuni foarte mici (sub 10 microni), ce creşte în apă dulce.

Este un organism extraordinar, cu o capacitate uimitoare de a se reproduce, de 4 ori pe zi.Denumirea ei provine din greaca veche: „chloros” înseamnă verde şi „ella” înseamnă mic. Se spune că este cea mai verde de pe Pământ, acest lucru datorându-se conţinutului uriaş de clorofilă (cel mai mare din regnul vegetal).

Ce conține chlorella?

Alga verde chlorella a fost recunoscută ca medicament odată cu primele zboruri în spaţiu. Cosmonauţii aveau încă de atunci o dietă bazată pe această algă minune ce îi ajuta să îşi păstreze tonusul muscular, îi apăra de radiaţiile din afara atmosferei Pământului şi de câmpurile electromagnetice de la bordul navelor. Ce să fie oare în componenţa acestei mici alge de o face atât de puternică? Îţi spunem noi!

Chlorella este bogată în clorofilă (3-5% din conţinut), acizi graşi esenţiali, proteine, glucide, lipide, o mulţime de micronutrienţi, minerale (zinc, fier, magneziu, fosfor, calciu, iod, potasiu), vitamine (A, B1,B2, B3, B6, B12 ,C,E, K), carotenoizi şi toţi aminoacizii esenţiali. Uscată, Chlorella conţine 45% proteine, 20% carbohidraţi, 20% grăsimi, 5% fibre şi 10% minerale.

Ce proprietăți pentru organism are chlorella?

Dacă îţi doreşti să consumi chlorella însă nu ştii ce proprietăţi benefice are pentru sănătatea ta, am scris mai jos o listă:

 • Este o sursă nemaipomenită de vitamine şi minerale
 • Întăreşte sistemul imunitar
 • Echilibrează metabolismul şi PH-ul organismului
 • Are efecte antiinflamatoare, antioxidante, antianemice
 • Oxigenează celulele şi le detoxifiază
 • Este anticangerigenă şi poate preveni mutaţiile celulare maligne
 • Reglează nivelul colesterolului şi al trigliceridelor
 • Echilibrează circulaţia sangvină
 • Menţine sănătatea intestinelor, rinichilor, ficatului şi a sistemului nervos
 • Contribuie la scăderea în greutate şi la acumularea de masă musculară
 • Protejează organismul de radiaţii

Chlorella iti pastreaza creierul sănătos


Antioxidanții, Vitamina B12, acidul folic și linoleic (Omega-6) din chlorella pot reduce stresul, pot preveni accidentele vasculare cerebrale și prelungi durata de viață, pot preveni declinul cognitiv al pacienților cu demență, pot imbunătăți memoria și abilitatea cognitivă, pot intârzia progresia bolii Parkinson, pot lupta cu depresia și anxietatea.

Ce efecte și beneficii pentru sănătate are chlorella?

 • Hrăneşte organismul. Pentru că are un conţinut bogat în nutrienţi, chlorella este des utilizată pentru copii, în perioada de creştere, pentru sportivi, dar şi în cazuri de anorexie şi anemie.
 • Stimulează sistemul imunitar. Chlorella activează anticorpii din organism, contribuind astfel la protejarea lui şi la lupta împotriva potenţialelor infecţii. Mai mult, aceasta creşte eficienţa vaccinurilor şi a tratamentelor cu antibiotice impotriva infecţiilor urinare şi respiratorii.
 • Luptă împotriva infecţiilor prin stimularea creşterii de celule albe în organism, fiind recomandată chiar şi persoanelor infectate cu HIV.
 • Stopează sau încetineşte evoluţia hepati­telor virale. Chlorella stimulează sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte cu viruşii şi ajută ficatul să se regenereze rapid, fiind eficientă în combatarea hepatitelor de tip A, B sau C.
 • Detoxifiază organismul. Chlorella elimină cu succes toxinele acumulate în organism, inclusiv metale grele precum plumb, mercur, cadmiu, uraniu şi este extrem de benefică şi pentru persoanele care fumează sau consumă alcool.

Micuța chlorella e tare deșteaptă! E programată!

Chlorella este un remediu cu proprietăți unice deoarece nu se atașează de mineralele de care organismul are nevoie pentru a funcționa în mod optim. Nu se atașează de minerale benefice precum calciu, magneziu sau zinc. Ea ştie care metale și substanțe chimice trebuie eliminate din corp și care nu.

Este superaliment, spune NASA. Slăbeşte, combate diabetul, detoxifică, oxigenează, purifică

Chlorella este unul dintre cele mai studiate suplimente alimentare din lume. Pe lângă faptul că a constituit obiectul a nenumărate cercetări medicale în S.U.A., Germania, Japonia, Franța, Marea Britanie sau Israel, chlorella a fost studiată și ca aliment, deoarece este constituită 50% din proteine și este considerată un aliment care conține toți aminoacizii necesari organismului. Chiar și NASA a studiat utilizarea acestei alge, ca aliment pentru astronauți!

Studii efectuate în Japonia arată că ea poate ajuta în dietele de slăbire. În plus, combate diabetul. Poate de asemenea ajuta la reducerea colesterolului și hipertensiunii. Chlorella este un superaliment cu capacități detoxifiante puternice mulţumită conținutului ridicat de clorofilă. Clorofila ajută la oxigenarea sângelui, pe care îl purifică, îndepărtează toxinele și stimulează refacerea țesuturilor.

Ce mai face chlorella: întăreşte sistemul imunitar, îmbunătățeşte digestia, crește capacitatea de concentrare, echilibrează nivelul pH-ului, normalizează nivelul de glucoză din sânge, împrospătează respirația, întârzie procesul de îmbătrânire sau reduce riscul de cancer.

Cum să consumi chlorella

Ar trebui să începi întotdeauna procesul de detoxifiere cu chlorella, cu o cantitate mică, pe care să o crești treptat, pentru a vedea cum tolerează corpul tău acest supliment alimentar extrem de puternic. Unii specialiști recomandă ca, inițial, să mânânci cantități mici de coriandru timp de câteva zile. Coriandrul are de asemenea rol detofixiant, dar mai slab, şi ar ajuta corpul să se adapteze înainte să treci la chlorella. Sau poți încerca să consumi combinat chlorella și coriandru. Și, ca să nu te deranjeze gustul, cel mai bine e să o amesteci cu sucuri sau smoothie-uri de fructe sau legume.

Uite ce ar trebui să mai ştii, înainte să porneşti pe drumul detoxifierii cu chlorella

Chlorella conține o mare cantitate de fier. Asta nu e o problemă în cazul femeilor care elimină fier din organism în timpul ciclului menstrual. Dar, în cazul bărbaților sau al femeilor aflate la menopauză, excesul de fier poate constitui un risc. E, prin urmare, important ca dacă faci parte dintre ei, să consumi cu atenție chlorella și să-ţi faci analizele de sânge pentru a te asigura că fierul tău se află în limite normale.

Chlorella bio utilizată în compoziția tabletelor trebuie să aibă peretele celular spart, acesta fiind unicul mod de a asigura biodisponibilitatea să în corp, spre deosebire de produsele altor mărci care au adesea peretele celular întreg. Organismul uman nu dispune de enzimele necesare pentru a descompune peretele celular al acestei alge și deci pentru a o digera. Prin urmare un produs care nu are peretele celular spart este total ineficient.

Shares
%d blogeri au apreciat: