Deficiențele de vitamine care se pot observa chiar pe fața ta

Un stil de viață sănătos și echilibrat este cel mai bun mod de a aduce vitaminele și mineralele în corpul tău.

Totuși, chiar dacă ai o dietă sănătoasă, există o mare șansă să te confrunți cu anumite probleme, precum deficiențele de vitamine, din cauza vârstei sau a susceptibilității la problemele de sănătate.

Un test de sânge va detecta cel mai adesea deficiențele de vitamine, dar câteodată sunt câteva indicii care pot fi observate pe piele, păr sau unghii.


Iată cum poți identifica singura lipsă de substanțe nutritive, doar uitându-te în oglindă.

O metodă simplă prin care poți descoperi diferite afecțiuni este prin a te privi. Există cinci semne ale deficienței nutritive, care pot fi identificate cu usurință și pot fi tratate cu diverse alimente.


Ochi umflați


Cel mai probabil vei observa că, atunci când te trezești, ochii tăi sunt umflați. Umflarea excesivă a zonei ochilor poate indica un nivel scăzut de iod în corp.

Un studiu din anul 2016 a descoperit o conexiune între consumul de iod și boala tiroidiană – o condiție care poate conduce la obosealaă, extenuare și ochi umflați, printre multe altele.

Alte semne ale deficitului de iod includ și pielea uscată, creșterea în greutate și unghii fragile.
Alimente ajutătoare: Merișoare, iaurt, kelp, cartofi, căpșuni și fasole albă.

Piele palidă


Un ten palid poate fi un semn că trebuie să îți crești nivelul de vitamina B12. Lipsa acestei vitamine poate duce la afecțiuni ale pielii și poate cauza senzații de oboseală. Un alt simptom al deficenței acestei vitamine se poate observa atunci când limba este complet netedă.


Păr uscat


Tuturor ni se întâmplă să avem zile în care nu se stă părul așa cum ne dorim, dar dacă ale tale se datorează unui păr uscat, acesta poate fi un indicator foarte bun pentru detectarea lipsei de biotină sau vitamina B7.

Nivelul scăzut de biotină poate duce la unghii fragile și par subțire. Dozele redicate de biotină prin intermediul suplimentelor de vitamine pot fi utile pentru îmbunătățirea calității părului și chiar pentru tratamentul diabetului.


Alimente ajutătoare: Ouă, migdale, alune, legume și cereale integrale.


Buze palide


Dacă buzele tale sunt palide, asta ar putea indica faptul că ești anemică și că ai nevoie de mai mult fier în dieta ta. Faptul că răcești foarte des poate fi cauza unui nivel scăzut de fier; în plus, o deficiență de fier îți poate afecta sistemul imunitar.

Pe lângă asta, combinația dintre piele și buze palide sunt semne clare că suferi de anemie.


Alimente ajutătoare: Carne roșie, fructe de mare, fasole, legume verzi, cereale și mazăre.


Sângerarea gingiilor


Este normal să vezi puțin sânge după folosirea aței dentare, dacă observi că gingiile tale sunt sensibile și sângerează frecvent, acesta ar putea fi un semn de un nivel scăzut de vitamina C.

O deficiență constantă de vitamina C în dieta ta poate conduce la o afecțiune numită scorbut. Simptomele acesteia includ vânătăi ușoare, sângerări ușoare, dar și dureri musculare.


Alimente ajutătoare: Portocale, ardei roșu, kale, varză de Bruxelles, brocoli, căpșuni și grapefruit.

Shares
Optimized by Optimole